Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.06.2015, 19:22   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Mobilya Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Mobilya Dekorasyonu Nasıl Yapılır?


Günümüzde her mekanda mobilyalar yer almaktadır. Fakat bazı mobilyalar uygun dekore edilmediği için odalarda fazla yer kaplayıp genel oda dekorasyonunu da bozmaktadır. Peki mobilya dekorasyonu nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir? İşte cevabı.

Mobilya dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır.

Oda ölçüleri

En sık yapılan hatalardan biri mobilyaların oda ölçülerine göre değil görünümlerine göre seçilmeleridir. Oda ölçüleri alınmada alınacak mobilyaların odaya küçük veya büyük gelme ihtimali vardır. Bunun için mobilyaları koyacağınız alan önce dekore edilmeli, mobilyalar için ayrılan alana ise mobilya seçilmelidir. Bu alanlarda mobilya setleri de kullanabilirsiniz. Alanı tamamen mobilyalar ile kaplamak istiyorsanız oturma grubu mobilyalarının yanında set olarak satılan diğer mobilyaları da edinebilirsiniz. Bu mobilya dekorasyonu açısından tamamlayıcı bir nitelik görür.

Dekorasyon

Mobilya konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de dekorasyondur. Dekorasyonu düzgün yapılmayan mobilyalar odalara uyum sağlayamayabilir. Dekorasyonu yapmak için ise oda için kafanızda bir tema belirlemelisiniz. Her mobilyanın her alana uymayacağını da düşünmelisiniz. Günümüzde en sık yapılan hatalardan biri de modern dekorasyonda eski mobilya kullanıp antika temalı tasarlanmış alanlarda modern takımlar kullanılmasıdır. Bunu önlemek için mobilyalarınızda değişim yapabilirsiniz. Değişim yapmak istemiyorsanız mobilyalarınızın rengini oda dekorasyonu renginde boyayarak uyumu sağlayabilirsiniz. Mobilyaları aldıktan sonra genel dekorasyonu sağlayabilmeniz için birtakım eksikler giderilmelidir. Bunlar ışık, tablo, perdeler, duvar rengi ve benzeridir. Mobilyayı tamamlayabilmek için mobilya renginde ve maddesinde objeleri konulan alanda kullanabilirsiniz. Özellikle ışık rengi de mobilya ile ters kullanılmamalıdır. Beyaz ve pudra tonlarında beyaz, ağaç tonlarındaki mobilyalarda ise sarının tonlarında ışıklar kullanılabilir. Mobilyanızı tamamlamak için önüne koyacağınız sehbayı dekoratif objeler ile süsleyebilirsiniz.

Modern Mobilya Dekorasyonu

Günümüzde genellikle şirketler modern mobilya dekorasyonuna önem verse de evlerde de hızlıca yayılmaktadır. Modern mobilya dekorasyonu küçük odalarda bile kullanılabilirliği açısından çok önemli bir mobilya dekorasyon türüdür. Klasik anlamda yapılan mobilya dekorasyonu birçok obje, resim, ekstra mobilya ve dekorasyon ürüleri ister. Modern mobilya dekorasyonunu ise rahatlıkla dizayn edip kullanabilirsiniz. Özellikle çocuk odaları modern şekilde döşenebilir. Modern mobilya dekorasyonunda beyaz ışık kullanılmalıdır. Ayrıca duvar posterleri de kullanılabilir. Mobilya yanlarında kullanılacak su temalı obje ve ürünlerle tamamen modern bir görüntüye sahip olabilir. Mobilyaları mobilya marketlerinden alabileceğiniz gibi şehirlerin mobilya üretimi ile adı anılan bölgelerinden de alabilirsiniz. Bu bölgeler birçok çeşit ve dekoratif fikir vereceği için, mobilya seçimi ve dekorasyonunda uğranması gereken yerlerdir. Mobilya seçerken mobilyanın kalitesi, üretildiği madde ve kullanışlılığı da önemlidir. Bu noktalara dikkat ederek kullanışlı ve şık bir mobilya seçebilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla