Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.06.2015, 19:52   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gölgeli Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Gölgeli Göz Makyajı Nasıl Yapılır?


Gölgelendirme göz makyajında adeta bir püf noktadır. Buğulu gözler ve etkileyici bakışlar için gölgelendirme olmazsa olmaz özelliklerin başında gelmektedir. Ancak bir göz makyajında gölgelendirme yapmak ekstra bir özen gerektirecektir. Aksi halde çarpıcı bakışlar yerine dağılmış kapkara gözlerin neden olabileceği yorgun ve solgun bir ifade elde edilebilir. Bu yüzden gölgeli göz makyajının nasıl yapılması gerektiğinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Peki, gölgeli göz makyajı nasıl yapılır?

Gölgeli göz makyajında kullanılacak makyaj malzemeleri siyah ve kahverengi göz kalemi, rimel ve de far paletleri olacaktır. İlk işlem göz kalemini göz üstüne kalın bir şekilde çekmek olacaktır. Göz pınarından başlayarak gözün bitiş çizgisine kadar düz bir çizgi çizilmesi gerekecektir. Kirpiklere oldukça yakın bir kalem çekilmesi daha doğal ve etkileyici bakışlar yaratacaktır. Aynı kalem sürüm işlemi gözün altına da belli belirsiz ince bir çizgi olarak uygulanmalıdır. Burada göz kapağına kalemi düzgün çekmeye gerek yok çünkü birazdan yapılacak işlemler ile bu çizgi biraz dağıtılacaktır.

İkinci adım ise doğru bir renk doğrultusunda dağıtma işlemi yapmaktır. Buradaki doğru renk faktörü oldukça önemli olmaktadır. Yani koyudan açığa doğru geçişler sağlanacağından tonların birbirini tamamlayıcı olması önemlidir. Bu yüzden koyu kahverengi açık kahve tonlarıyla eşleştirilmeliyken gri tonlarının koyusu da siyah ile tamamlanabilir. Ayrıca açık sedefli tonlar ya da mor, yeşil gibi renklerde ara geçişte diğer renklerle uyum sağlayacak şekilde uygulanabilir. Böylece daha canlı ve hareketli bir ifade sağlanabilir. Dağıtma işlemi için far fırçasını kullanmak gerekecektir. Far fırçası aracılığıyla seçilen renk tonları göz kapağına uygulanır ve gölgelendirme yapılır. Bunu yapmak için ise kirpik diplerinden başlanarak göz kapağı ortasına doğru açık tonlu renkler kullanılır. Oradan itibaren fırça yardımıyla koyu renge geçilir ancak tam orta geçiş fırçayla dağıtılır. Koyu tonla göz bitiş çizgisi sonlanır ama yine denildiği üzere ortada homojen bir geçiş yaratılarak bu sağlanmalıdır. Üstüne tekrar ince bir çizgi çekmek için göz alt ve üstüne koyu kahve veya siyah tonlarında bir göz kalemi kullanılır. Kesik far fırçasıyla çizilen kalem dağıtılarak buğulu bir görünüm kazandırılır. En son maskara sürülerek gölgeli bir makyaj çarpıcı bakışlar ile tamamlanmış olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla