Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.06.2015, 20:09   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Satış Stratejisi Nasıl Yaratılır?

Satış Stratejisi Nasıl Yaratılır?


Satış stratejisi, satış hedeflerine ulaşmak için oluşturulan yazılı bir plan veya yaklaşım olarak ifade edilir. Bir satış stratejisi oluşturmak için satış fırsatlarını ve pazarı anlayarak işe başlayın, ardından sonuçları maksimize edebilmek için kaynakları ve satış kayıtlarını belirleyin. Bir satış stratejisinin başarılı olabilmesi için satış takımının stratejik amaçları gerçekleştirmek üzere taktik ve aktiviteleri uygulaması gerekir.

♥ Ürün veya hizmetiniz için satış fırsatlarını analiz edin. Sattığınız şeye ilişkin hangi tipte iş alanlarının veya müşterilerin en geniş ihtiyaca sahip olduğunu ortaya çıkarın. Piyasadaki rakiplerinizi araştırın ve sizin ürününüzün daha mı iyi, daha mı kötü veya ortalamada mı olduğunu görün.

♥ Satış fırsatlarınızı yukarıdan aşağıya sıralayın ve satış çabalarınızın hangi seviyeye odaklanacağını seçin

♥ Hedef müşteri kitlenize hangi yöntemle ve hangi sıklıkta ulaşacağınızı içeren müşteri temas modeli oluşturun. Bazı müşterilere telefonla daha kolay ulaşılırken bazıları yüz yüze görüşmeyi tercih eder, bazıları için ise bu ikisinin bir karışımı gerekir.

♥ Fırsatları değerlendirmek üzere doğru sayıda satış temsilcisi belirleyin. Masrafları, verimliliği ve satış alanlarını içeren bir istatistiksel model yaratmak faydalı olabilir. Eğer bütçeniz kısıtlıysa en karlı gördüğünüz fırsatlar ile sınırlı satış kaynaklarınızı sıralayarak çalışın.

♥ Satış çalışmalarınızı sürdürülebilir kılmak adına ihtiyaç duyduğunuz destekleyici kaynakları detaylandırın. Bunlar, satış eğitimleri, yönetimsel destek, müşteri hizmetleri ve CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) gibi yazılımları içeren satış teknolojisi kalemlerinden oluşur.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla