Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.06.2015, 11:50   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Fren Arızalarının Nedenleri

Fren Arızalarının Nedenleri


Araç bakımı denildiği zaman en önemlileri arasında fren sistemi bakımı gelmektedir. Fren sistemi aracın durmasını sağladığı için kusursuz olarak çalışması gerekmektedir. Fren kusurları olarak uzun süreli kullanımdan ve aşınmadan kaynaklanan özellikle hidrolik devre elemanları ve balatalarda meydana gelen arızalar örnek verilebilir. Genel olarak kabul görmüş sorunların ne olduğuna ve çözümüne bakacak olursak;

Fren Pedalı Düşüyor

Fren pabuçları ve çubuk bağlantıları ayarsız olabilir. Fren balataları aşınmıştır.Hidrolik seviyesi düşüktür. Fren sisteminde hava vardır. Merkez silindir aşınmış olabilir.

Frenler Çok Hassas

Pabuçlar ayarsızdır. Yanlış balata kullanılmıştır. Balatalar greslemiştir. Kampana yüzeyi çizilmiştir. Fren siper tablaları gevşektir. Balatalar yağlanmıştır.

Fren Ses Yapıyor

Balatalar aşınmıştır. Fren pabuçları çarpıktır. Bazı parçalarda gevşeme vardır. Kampanalar aşınmıştır. Pabuç perçinleri gevşemiştir.

Frenler Tutukluk Yapıyor

Mekanik fren bağlantıları ayarsızdır. Fren merkez silindiri arızalıdır. Hidrolik sistemde bozukluk olabilir. Fren pabuçları ayarsızdır.

Frene Basınca Araç Yana Çekiyor

Fren balataları yağlanmıştır. Fren hidroliği sızdırıyor olabilir. Lastik havaları farklıdır. Fren tablası gevşektir. Fren pabuçları ayarsızdır. Balatalar birbirinden farklıdır.

Muhtemel arızaların neden olduğu sorunlara göre fren sistemi arızalarının balata, merkez silindir, fren pabuçları ve hidrolik sistemde oluştuğu görülmekte. Periyodik olarak fren sisteminde bulunan bu parçaların gerekli bakım ve tamir işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Kusursuz bir sürüş keyfi için kusursuz bir fren sistemi olmazsa olmazlardandır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla