Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.06.2015, 11:53   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Silecek Nasıl Değiştirilir?

Silecek Nasıl Değiştirilir?


Sağlıklı bir sürüş güvenliği açısından yolu ve çevremizi görebilmek çok önemlidir. Bu konuda en önemli görev sileceklerimize düşmektedir. Ancak silecekler yapıları itibarı ile çok çabuk zarar görmekte ve 3 aylık periyotlarla değişiklik ihtiyacı duymaktadır. Silecek değişimi için gerekli adımları kısaca inceleyelim.

Silecek değişimine başlarken sileceğimizin aracımıza uygun olduğuna emin olmamız gerekir. Bunun için otomobilin kullanma kılavuzunda gerekli silecek özelliklerini bulabilirsiniz.
Uygun sileceğin ne olduğunu bulup, satın aldıktan sonra sileceğin orta kısmından tutup dik konuma getirecek şekilde kaldırıyoruz. Sonra orta noktasındaki klipsini açıyoruz ve hafif bir şekilde aşağıya ve kendimize doğru çekerek çıkartıyoruz.Yerine yenisini aynı şekilde klipse geçirerek takıyoruz ve rahat bir şekilde oynadığından emin olduktan sonra klipsi şıkıştırıyoruz. Yeni taktığımız sileceğin koruyucusunu çıkartıyoruz ve sileceğimizi kullanıma hazır duruma getiriyoruz.

Sileceklerde dikkat etmemiz gereken bazı detayları şöyle sıralayacak olursak ;

♥ Sileceklerin uzun ömürlü olması için orjinal olmasına dikkat etmeliyiz.

♥ Aracımıza uygun olmayan silecekleri kullanmamaya dikkat etmeliyiz.

♥ Arka tarafta da silecek varsa onlarıda aynı periyodik zamanlarda değiştirmeliyiz.

♥ Silecekleri altı aydan bir değiştirmeye özen göstermeliyiz.

♥ Kış aylarında biriken karları sileceğinizle atmaya kalkışmayınız. Bunlar sileceğinizin ön tarafındaki lastiğinin keskinliğini bozacaktır. Bu da camınızda ince ince çizgiler oluşmasına sebep olacaktır.

♥ Sileceğinizin uzun ömürlü olması için ön camınızda yabancı maddeler yokken sileceğinizi çalıştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Silecek altta ve üstte olmak üzere iki kısımdan oluşur. Bunlardan altta kalan kısım silecek kolu ve üstte kalan kısım ise silecek süpürgesidir.Eğer sileceğimizi spariş yolu ile temin edeceksek silecek süpürgesinin boyunu spariş vermeden önce ölçmemiz gereken bir özelliktir.Bunun yanında aracımıza uygun olup olmadığını bir kez daha kontrol etmekte yarar vardır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla