Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.06.2015, 15:10   #8 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Kuru Baklava Tarifi
Malzemeler:
10 adet baklavalık hazır yufka
1,5 su bardağı tahin
1 bardak şeker
ceviz
Üzerineudra şekeri
Yapılışı:
Baklavalık yufkadan bir adetini tezgahın üzerine açın içine 3-4 yemek kaşığı tahini serpiştirip yayın 3 yemek kaşığı kadar şeker ve dövülmüş cevizi serpiştirip yayın ikinci baklavalık yufkayı üzerine yayıp aynı işlemi tekrarlayın, elinizle bastırın yalnız bu işlemi çabuk yapmaya çalışın ( baklavalık yufkalar çok çabuk kuruyup kırılabilir bu arada diğer yufkaların üzerini kapatın hava alıp kurumasın) yufkanın uzun kısmından iki parmak genişliğinde kıvırıp rulo şeklinde sarın baklava dilimleri şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerleri hafif pembeleşene kadar 180 derecede pişirin . Ilıyınca üstüne pudra şekeri serpiştirin.
alıntı
Afiyet olsun.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla