Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.06.2015, 12:18   #1 (permalink)
Cohen
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuşkonmazlı fırın somon

Kuşkonmazlı fırın somon




800 gram fileto somon
500 gram taze kuşkonmaz
200 gram mantar
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı bal
1/2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 adet orta boy limon
1 yemek kaşığı soya sosu
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Pişirme önerisi:
Bir adet limonu, kabuklarını keskin bir bıçak yardımıyla soyup dilimledikten sonra kuşkonmaz ve somonlar ile birlikte pişirebilirsiniz.
Soya sosu tuzlu olduğu için tuz kullanmayın ya da çok az miktarda balıkların üzerine gezdirin.



- Özellikle kalın yapıda olan kuşkonmazların sap kısımlarındaki kabukları bir soyacak yardımıyla boyuna çekerek ince bir şekilde alın. Büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
- Somon filetoları, deri ve fazla yağlı kısımlarını ayıkladıktan sonra iri küpler halinde kesin.
- Üzerini nemli bir bezle temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.
- Limon kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeledikten sonra ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
- Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla karıştırın.
- Büyük kareler halinde dört adet yağlı kağıt kesin. Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırdıktan sonra yağlı kağıtları bohça şeklinde kapatın.
- Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Sağlık fısıldayan bu ana yemeği, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Servis tabaklarına aldığınız kuşkonmazlı somonları sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun...

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla