Konu: Anromat
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.01.2013, 13:52   #1 (permalink)
Nixie
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anromat

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Juvenil artritte dahil romatimal hastalıklar ve iskelet kas sistemi hastalıklarıda analjezik ve antienflamatuar olarak, dismenore gibi hafif ve orta şiddetli ağrılarda, postoperatif ağrılarda ve çocuklarda analjezik, antipiretik olarak endikedir.Kontrendikasyonları:

Bu ilaca karşı daha önceden aşırı duyarlılığı olan ve aspirin veya diğer nonsiteroid antienflamatuar ilaçlara bronkospazm, anjio ödem, ürtiker, rinit şeklinde reaksiyon gösterenlerde kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:

Gebelikde ve laktasyonda kullanılmaz. Kumarin tipi antikoagülanlarla birlikte kullanılmaz. Tedavi sırasında görme bozukluğu, bulanık görme, skotomata ve renk belirlenmesinde karışıklık görüldüğünde tedaviye ara verilir Hipertansiyon, kalp dekompansasyonu, kanama meyli, renal ve hepatik yetmezlik ve peptik ülserde dikkatle kullanılmalıdır. Aspirine duyarlı kişilerde kullanılmaz.Yan etkiler/Advers etkiler:

Gastrointestinal kanama, peptik ülser, baş dönmesi, sinirlilik, deri döküntüsü, kaşıntı, görme bozukluğu ve uykusuzluk gibi yan etkiler görülebilir
İlaç etkileşimleri:

Anexate, reseptör düzeyinde kompetitif etkileşimle benzodiazepinlerin merkezi etkilerini bloke eder. Zopiklon, triazolopiridazinler ve diğer benzodiazepin olmayan agonistlerin benzodiazepin reseptörleri üzerindeki etkileri de Anexate ile bloke edilir. Anexate varlığında benzodiazepin agonistlerinin farmakokinetik özellikleri değişmeden kalır; ancak bunun tersi de geçerlidir.
Etanol ile flumazenil arasında herhangi bir farmakokinetik etkileşim yoktur.
Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz 3-4x200-400mg'dır. Max. günlük doz 2400mg'dır. Kural olarak etkili olabilen en düşük doz kullanılmalıdır. Kural olarak etkili olabilecek en düşük doz kullanılmalıdır.

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla