Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.06.2015, 07:10   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Başak Burcuna Uygun Diyet Yapın

Başak Burcuna Uygun Diyet Yapın



Başaklar midenize dikkat!

Başak burcu sinir sistemi ve bağırsakları temsil eder. Başaklar çevreleri ve kendileri için o kadar endişelenirler ki, en sonunda bu yanlış düşünce onların iç organlarına ve özellikle bağırsaklarına vurur. Huysuz bir sindirim sistemleri vardır. Hazımsızlık, gaz sorunları, ülser, karaciğer bozuklukları, kolit ve bağırsak sorunlarından sıklıkla şikayet eder.

Başaklar için potasyum sülfat oldukça önemlidir. Potasyum sülfat vücuttaki yağı düzenler, hücrelere oksijen taşır, kaslar için ayrı bir önem ifade eder. Eksikliğinde, saç dökülmesi, kepek, egzama, akne, pul pul dökülen kuru cilt ve saç derisi görülen etkilerdir. Aşırı bitkinlik, yorgunluk ve kabızlığa neden olur. Bu yüzden diyet sırasınca potasyum sülfat içeren yiyecekleri tercih etmesi Başaklar’ın yararına olacaktır.

Yeşil lifli sebzeler, tam buğday, tahıl ekmekleri, buğday tohumu yağı, yulaf, badem, peynir, portakal, muz, turunçgiller, yağsız et ve kuzu diyetlerinde yer almalıdır. Sindirimlerine yardımcı olacak yiyeceklerse; mısır ekmeği, yoğurt, kepekli pirinç, yumurta ve süzme peynirdir. Kavun, elma, papaya, armut da bünyelerine çok faydalıdır.

Şeker yerine balkullanmak ve bitkisel çaylar tercih etmek midelerini ekstradan rahatlatacaktır. Diyet boyunca çok sevdikleri çikolata ve şekerlemelerden uzak durmaları gerekir. Soslu, kızartılmış, ağır yiyecekleri listelerinden çıkartmaları birçok sorunu önleyecektir.

Hande Kazanova

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla