Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.06.2015, 15:41   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kışın Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Kışın Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?


Soğuktan korunmak için ayaklarımız kış mevsimi boyunca botlar ve kapalı ayakkabılar içerisinde kalıyor. Ama bu durum ayaklara kışın bakım yapılmayacağı anlamına gelmiyor; tam tersine tüm olumsuz etkilerinden dolayı kışın ayaklara bakım yapmak oldukça önem taşıyor.

Kış mevsimi cilt için zor bir mevsimdir. Cilt kurumaya, gerilmeye ve çatlamaya başlar. Kışın cilt üzerindeki etkilerinden en çok etkilenen bölümlerden bir de ayaklardır. Çatlaklar, kuruluk ve sertlik ayaklarda kışın rastlanan en aygın cilt problemlerinin başında geliyor. Kışın da yumuşak, pürüzsüz ve temiz bir ayağa sahip olmak için aşağıda yer alan, günlük hayatta rahatlıkla uygulanabilecek ipuçlarına göz atabilirsiniz;

Yıkamak: Ayakları temiz tutmak hijyenik olduğu kadar enfeksiyon ve cilt problemlerinden korunmak için de oldukça önemlidir. Ayaklarınızı temiz tutmak için düzenli olarak ılık suyla yıkamalısınız.

Ölü hücrelerden arındırmak: Ayakları ölü derilerden arındırmak da kış bakımında önemli bir yer sahip. Ayak bakımı için özel olarak üretilen peeling ürünleriyle cildinizi ölü hücrelerden arındırmak, kan dolaşımını hızlandırmak, ayakların daha yumuşak ve temiz olmasını sağlamak mümkün. Arındırıcılar aynı zamanda yüksek topuklu ayakkabılar giyenlerin yaşadığı ayak ağrılarını azaltmaya da yardımcı olurlar.

Nemlendirmek: Ayaklarınızı nemlendirmeyi bir alışkanlık haline getirin. Ayaklarda yağ bezleri neredeyse yok denecek kadar az olduğu için vücudun diğer bölgelerine göre kurumaya daha meyillidirler. Kuru ayaklar çatlamaya müsaittir; bu nedenle eğer ayaklarınız çok kuruysa günde iki kez nemlendirici uygulamanız yararlı olacaktır. Duş aldıktan sonra ve yatağa girmeden önce ayak nemlendiricisi kullanmayı unutmayın. Bu işlem için bebek yağı ya da diğer vücut yağlarını da kullanarak yumuşak, temiz ve çatlakların olmadığı ayaklara kavuşabilirsiniz.

Tırnak bakımı: Tırnakları temiz tutmak sadece kışın değil her mevsim ayak bakımındaki önemli ayrıntılardan biridir. Çünkü bakterilerin en çok sevdiği yerlerin başında ayak tırnakları geliyor. Kışın ayaklar çorap ve kapalı ayakkabılar ile kamufle olsa da pedikür yaptırmayı ihmal etmeyin. Eğer güzellik salonuna gitmeye vaktiniz ya da fırsatınız yoksa bakımınızı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayaklarınızı ılık suda biraz bekleterek ıslatın. Bu suya biraz tuz ve pedikür solüsyonu da ekleyin. Ölü hücrelerden arındırmak için bir peeling aparatı kullanın. Su ile durulayın ve kuruladıktan sonra da ayaklarınızı nemlendirin.

Çorap kullanımı: Ayak derisini hasar ve pürüzlere karşı korumak açısından kış bakımındaki en iyi ipuçlarından biri de çoraplardır. Vücudu sıcak tutmadaki etkisinin yanı sıra, ayaklarınıza nemlendirici uyguladıktan sonra çoraplarınızı giyerseniz gün boyu ayaklarınıza bakım da yapmış olursunuz.


Konu DeRDeST tarafından (28.06.2015 Saat 15:48 ) değiştirilmiştir.
DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla