Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.07.2015, 19:27   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ramazan'ı Uyuyarak Geçirmeyin

Ramazan'ı Uyuyarak Geçirmeyin

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan'ı dolu dolu geçirmek gerektiğini belirterek, "Uyuyarak oruç tutmayın" dedi.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulundu. Müftü Çakı, Ramazan ayının faziletlerini ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konuları anlattı.
"ORUÇ DA BİZİ TUTMALI"

Müslümanlar için Ramazan ayının çok önemli bir ay olduğunu belirten Müftü Çakı, "Allah bazı zaman dilimlerini diğer zamanlara göre faziletli kılmış. Ramazan ayı aylar içerisinde faziletlidir. Bu ayda yapılacak olan ibadetlere verilecek olan ödül ve mükafat çok fazladır. İbadetler Allah'ın emri olduğu için yapılır. Bütün ibadetlerin arka planında toplumu düzeltici, olgunlaştırıcı yönü vardır. Oruç bir sabır eğitimidir. Allah irademizi güçlendirmek için adeta yılda bir defa sabır ve kendimize hakim olma eğitimine tabi tutuyor. Oruç tutan kişi günlük hayatında da eşine, çocuklarına, komşusuna diğer insanlara davranışında yanlış yapmama konusunda günaha düşmeme konusunda kendine hakim olmalıdır. Biz orucu tutmalıyız ama oruç da bizi tutmalıdır diyoruz biz" dedi.
"RAMAZAN'I UYUYARAK GEÇİRMEYİN"

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, zahmetle rahmetin paralel olduğunu dile getirerek, "Ama ben zahmet çekeyim diye gereksiz zahmet değil. O ibadeti en güzel şekilde yapmak için gösterdiğiniz her türlü zahmet size rahmet olarak dönecektir. Uyuyarak geçiren insanını orucuyla gözüne, diline hakim, Allah’tan helal rızık peşinde koşturan başkalarına el açmamak için harama muhtaç olmamak için artanı ile de çevresine yardımcı olmak niyetiyle katlandığı zahmet ve dolayısıyla tutmuş olduğu bu oruç ona farklı boyutta farklı derecede mükafat kazandıracaktır. O nedenle zahmetsiz rahmet olmaz diyoruz. Ne kadar zahmet o kadar rahmet. Uyunmasın demiyorum tabii ki. Ama siz sabaha kadar oradan oraya zamanınızı öldürüyorsunuz efendim sahurla birlikte hatta hiç Ramazan'la örtüşmeyen bir takım yanlış işler peşindesiniz. Sahurda yatıp öğle, ikindiye kadar uyuyorsunuz. O da oruçtur doğru. Ama onun alacağı mükafatla, dolu dolu namazıyla, Kur'an ile, işiyle gücüyle geçirilen orucun ödülü de farklıdır" diye konuştu.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla