Barbunya Tava Malzemeleri:
* 8 adet taze barbunya balığı (700 gr.)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı çiçek yağı
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* karabiber
* 1 adet limon
Barbunya Tava Yapılışı:
1. Barbunya balıkları ayıklanıp soğuk su ile yıkanır. Kuruması için süzgece çıkarılır. Süzgeçten alınıp önce tuzlanıp biberlenir. Daha sonra una batırılır.
2. Kızartma yapacak tava ocağa konulup, sıvı yağ ısıtılır. Yaklaşık 3 dakika kızartılıp servis tabağına alınır.
3. Başka bir tavada tereyağı eritilir. Balıklar, içerisine atılıp 2 dakika kadar alt üst çevrilir.
4. Servis tabağına alılıp, sıcak olarak servis yapılır