Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.07.2015, 01:14   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Çin Aslanı Neden Hastalanır?

Çin Aslanı Neden Hastalanır?


Chow Chow olarak da bilinen Çin aslanı, yeleli kafası, düz arka ayakları ve siyah dili ile gösterişli bir köpektir. Oyuncak ayıyı andıran görüntüsüne rağmen Çin aslanları kucağa alınıp, oyun oynanabilecek, sıcakkanlı bir tür değildir. Genellikle tek bir kişiye bağlanan Çin aslanları, son derece bağımsız, ciddi ve onurludur. Tüm aileye karşı koruyucu olmakla birlikte, bağlanmak için tek bir kişiyi tercih eder.

Çin aslanları, yabancılara kuşkulu yaklaşabilir, hatta saldırganlaşabilir. Davetsiz misafirlere veya insanlara karşı memnuniyetsizliğini derin bir homurtu, bazen de fiziksel bir aktivite ile belli eder. Erken ve sık sosyalleşme, çevresini tanıması ve güven geliştirmesine yardımcı olmak için gereklidir. Çin aslanları sadık bir aile köpeği olabilir, tabii sizinle çimlerde yuvarlanan bir köpek aramıyorsanız.

Chow Chow düşük aktivite seviyesine sahiptir bu nedenle bir apartman dairesinde de yaşayabilir. Ancak tembelleşmemesi için düzenli olarak egzersiz ihtiyacının karşılanması gerekir. Akıllı fakat oldukça inatçı olan Çin aslanlarını eğitmek zorun olabilir. Başarılı olmak için, sabırlı ve tutarlı olmak gerekir.

Çin Aslanlarının Ortak Sağlık Sorunları

Çin aslanlarının ortalama ömrü 8-12 yıl arasındadır. İnsanlarda olduğu gibi, tüm safkan köpekler de genetik sağlık problemlerine ve genetik mirasın getirdiği hastalıklara yakalanma potansiyeline sahiptir. Çin aslanlarının en yaygın sağlık problemleri ortopedi, görme ve cilt fonksiyonlarında ortaya çıkar.

Genetik olarak kalça ve dirsek displazisi, patellar çıkık, gastrik dilatasyon volvulus, mide torsiyonu, otoimmün tiroidi, katarakt, glokom, şeker hastalığı, miyotoni, ve mide kanseri gibi hastalıklara eğilimlidir. Büyük göğüslü ırklarda olduğu gibi, Çin aslanı da gastrointestinal sendromlarda doğal olarak risk altındadır.

Düz, arka ayaklarıyla bütünleşen çin aslanları için bu durum ‘’normal’ olarak algılansa da aslında kalça yapıları sağlıklı değildir. %20 oranında displastik kalça yapısına sahip olan Çin aslanlarının yaşı ilerledikçe kalça deformasyonu artarak artrite neden olur. Dirsek yapıları da kalça gibi sorunludur. Dirsek displasizi oranı %46 dolayındadır.

Gevşek göz kapakları ve göz yapıları çeşitli göz hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlar. Entropiyon (göz kapağının içe dönmesi), ektropium (göz kapağının dışa dönmesi), katarakt, kornea distrofisi, glokom, retina displazi ve kirpik anormallikleri yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır.

Yumuşak damak dokusu, gürültülü solunuma ve kronik horlamaya neden olur. Kalın tüyleri ve deri kıvrımları ile alerji, bakteriyel deri enfeksiyonları (pyoderma), demodectic uyuz, foliküler displazi, pemfigus gibi kronik deri hastalıklarına yatkındır.

Soğuk iklimlerde yaşayan bir cins olduğundan, sıcak iklimlerde en çok nefes darlığından muzdarip olur. Bu nedenle yaz aylarında yapılacak egzersizler sabah ve akşam serinlikleri ile sınırlandırılmalıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla