Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.07.2015, 01:44   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Zebra Balığı Nasıl Beslenir?

Zebra Balığı Nasıl Beslenir?


Sazangiller familyasından tropikal bir balık türü olan zebra balığı, uzunluğu 4 ila 6 cm arasında olup, yumurta ile çoğalan bir türdür. Barışçıl ve hareketli bir balık türü olan zebra balıkları akvaryumlarda da kolaylıkla yaşayıp çoğalabilirler. Zebra balıkları genellikle zebra cichlid balıkları ile karıştırılmaktadır. Ancak bu iki tür büyüklükleri ve gövdelerindeki çizgilerin yönü ile kolaylıkla birbirlerinden ayırt edilebilirler. Zebra balıkları cichlidlerden farklı olarak yatay çizgilere sahiptirler ve cichlidlere göre daha küçüktürler.

Zebra balıkları, akvaryumda beslenmek üzere sıklıkla tercih edilen balık türlerinden birisidir. Bu tür özellikle akvaryum hobisine yeni başlayanlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Anavatanı Hindistan olan bu balıklar özellikle suyun üst bölümünde gezmekten oldukça hoşlanırlar. Barışçıl canlılar olan zebralar hem kendi türlerine hem de başka türlere karşı saldırganlık göstermezler. Sürü halinde gezmeyi sevdiklerinden dolayı zebraların akvaryumda en az 4-6 adet olarak bakılması idealdir.

Zebra balıkları geniş bir sıcaklık aralığında yaşayabilirler. 18 ila 30 derecelik sıcaklık aralığında yaşayabilen zebralar için ideal sıcaklık değeri ise 24 derecedir. Zebralar yüzmek için geniş bir alana ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple zebraların küçük akvaryumlarda bakılmaması gerekir. Zebra akvaryumlarının bitkilendirilmesi bu balıkların oldukça hoşuna gider. Ancak akvaryumda kullanılan bitkiler balıkların yüzme alanını engellemeyecek şekilde daha çok akvaryumun alt kısmında konumlandırılmalıdır. Ayrıca bitkilendirme için su üstünde yüzen bitki çeşitleri de kullanılabilir.

Zebra akvaryumlarındaki suyun pH değerinin 7,5’tan büyük olmaması ve bu akvaryumlarda sert su kullanılmaması gerekir. Bu sebeple akvaryum suyu yenilenirken mümkün olduğunca şebeke suyu yerine tatlı su kullanılmalıdır. Şebeke suyu kullanılacağı durumlarda ise su en az 1 gün ağzı açık bir kapta bekletilmeli ve su hazırlayıcı ürünlerden de faydalanılmalıdır. Zebra akvaryumlarında filtrelemenin de iyi olması gerekmektedir. Ancak akvaryumda kullanılan filtrenin akıntı oluşturacak kadar güçlü olmamasına dikkat edilmelidir.

Diğer canlılarda olduğu gibi zebralar için de beslenme çok önemlidir. Zebra balıkları yem konusunda seçici değillerdir ve hem etçil hem de otçul olarak beslenebilirler. Her türlü kuru yemi kabul eden zebraların haftada 1 kez haşlanmış bezelye ve ıspanak gibi yeşil sebzelerle beslenmesi zebraların sağlığını olumlu yönde etkiler. Ayrıca yine haftada bir kez olmak üzere zebralara su piresi gibi canlı yemler de verilmelidir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla