Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.07.2015, 05:27   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Fare Kapanı Nasıl Kurulur?

Fare Kapanı Nasıl Kurulur?


Fare ile mücadelede üç farklı yöntemle kurtulmak mümkündür. İlk tercih edilen kimyasal mücadele yani ilaç kullanılarak yapılan yöntemdir. Bir diğer yöntem biyolojik mücadelededir. Bu yöntemde evde bakılacak kedi, köpek gibi canlı varlıklar kullanılarak uygulanabilecek bir mücadeledir. Son olarak da; fiziki müdahale yöntemi olarak kullanılan fare yakalama kapanlarıdır. Hem uzun vadede daha kullanışlı olabilir, hem de sürekli bakma gereği görülmeyecek bir yöntemdir. Belki farenin kurnazlığıyla ya ıskalanabilir ya da yakalamayabilir, fakat daha temiz kullanılabilecek bir yöntemdir.

Evde, işyerlerinde, bahçede tüm yaşam alanlarında kullanılabilecek, birçok kemirgeni yakalayabilecek kapanlar mevcuttur. Basit kapan olarak, en eskilerden beri kullanılan, fındık farelerini yakalamak için kullanılan bir kapan çeşidi vardır. Genel olarak kullanımı hoş olmayan bir kapandır. Çünkü kemirgeni öldürmek suretiyle yakalamaktadır. Canlıyı öldürmek istemeyen kişiler için, pek tercih edilmez.

Yine çok uzun yıllardır kullanılan ahşap kapanlar da; kemirgenin içine girip girmediğini çok rahat bir şekilde görebilecek ve küçük-büyük kemirgenler için çeşitli ebatlarda bulunan bir kapan çeşididir. Gıda işletmelerinde pek tercih edilmez. En sık kullanılan canlı yakalama kapanı, plastik kapandır. Kemirgenin içine girdikten sonra dışarı çıkabilme şansı olmayan ve yine içine girip girmediğini görülebilecek bir şeffaf üst kapağı olan bir kapandır.

Fare kapanı kurarken; yayın gergin ve alttaki telinde kesici olmasından dolayı parmaklara zarar verebileceğinden dikkat edilmesi gerekir. Kapanı elinize aldığınızda üzerindeki yayı, yavaşça ve dikkatlice geriye doğru çekerek, koruyucu teli alttaki plakanın delik kısmından geçirip, basit bir şekilde kapan kurulmuş oldu. Kurulumu en basit ve en kolay olan bir başka kapan çeşidi de, canlı yakalama plastik kapandır. Üzerinde karşılıklı iki tane kanal bulunmaktadır. Kemirgen bu kanallardan giriş yaptığında kanal içindeki rampa kendiliğinden kalkar ve kutu şeklinde olan bu kapandan, kurtulma şansı olmayacaktır. Ayrıca canlı bir şekilde ele geçirilmiş olunur.

Kemirgenlerden kurtulmak için kullanılacak kapanlar kemirgenin giriş yapacağı yerlere; örneğin; gıda almak için mutfağa, su içmek için banyoya gelecektir. Genellikle alt ve köşe yerlere yerleştirilmelidir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla