Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.07.2015, 04:44   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick LYS'ye Çalışmaya Nereden Başlanır?

LYS'ye Çalışmaya Nereden Başlanır?


LYS'ye hazırlanacak olan adaylar için nasıl çalışmalı ve nereden başlanmalı gibi soruların cevabı oldukça önemlidir. Sınavda başarılı olmak için ilk olarak düzenli bir şekilde çalışma alışkanlığı elde edilmelidir. Bütün sene boyunca düzenli çalışan öğrenciler saat olarak çok fazla çalışmasa bile LYS'de başarıyı yakalayabilmektedir.

LYS, YGS'den sonra yapılmaktadır. Dolayısıyla LYS'ye hazırlanmak için adayların yeterli süresi vardır. LYS bir bilgi sınavadır. Bu nedenle YGS ile soru tarzları farklıdır. YGS, bir mantık sınavı olduğu için soruların türleri belirlidir. LYS'ye hazırlanacak olan adayların bu durumu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Adayların YGS'de aldıklaı puana bakmadan LYS'ye konsantre olması sınavda başarıyı yakalamalarını sağlayacaktır.

LYS'ye çalışma zamanının sene başından itibaren belirlenmesi gerekmektedir. LYS bir bilgi sınavı olduğu için sürekli tekrar yapılması gerekmektedir. YGS, daha çok soru çözme mantığına dayalıdır. LYS'ye hazırlanmak için en ideal başlama zamanı eylül aylarıdır. Okul ile birlikte sınava hazırlanan adayların dersleri de bu zamanlarda başladığı için sınav sürecine adapte olmak daha kolaydır.

LYS'ye çalışmaya başlayacak olan adayların eksiklerini ve amaçlarını belirlemeleri gerekmektedir. LYS'de sorumlu oldukları alanın dersleri hakkında ne kadar bligi sahibi olduklarını konu olarak bilen adayların çalışma sistemi oturtması daha kolaydır. LYS'de bilgi gerektiren konuların daha önce çalışmaya başlanması gerekmektedir. Bununla birlikte sene boyunca sürekli olarak ezber çalışmaları yapılmalıdır. Ezber gerektiren bilgileri edinebilmek bol tekrar yapmaktan geçmektedir.

Birçok adayın yanıldığı noktalardan birisi de LYS'ye YGS'den sonra başlanmasıdır. Bu hareket oldukça yanlıştır. LYS, YGS döneminde daha az yoğunlukta da olsa mutlaka çalışılması gereken bir sınavdır. YGS'den sonra LYS'ye sadece iki ay kalmaktadır. İki aylık bir sürede LYS gibi bir sınava hazırlanmak mümkün değildir.

Sonuç olarak LYS hazırlık sürecinde adayın zayıf olduğu konulara yönelmesi gerekmektedir. Zayıf yönlerini güçlendiren adaylar, güçlü yanlarını sonraki dönemde daha da güçlendirerek sınavda başarılı bir sonuç elde edebilir. Gençlerin bu noktada yapması gereken, LYS hazırlık sürecini zamanında başlatmaktadır. Sürekli olarak çalışmayı ertelemek sadece zaman kaybına yol açacaktır. LYS'de konulara bu şekilde başlanmalıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla