08.07.2015, 14:09
|
#1 (permalink)
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Narlı Maş Salatası Narlı Maş Salatası
2 su bardağı maş fasulyesi
1/2 kırmızı lahana
1 büyük nar ( ayıklayıp, bir kenara ayırın )
2 limonun suyu
2 limonu sıkıp,ölçün.
Aynı miktar zeytinyağ
1 tatlı kaşığından az tuz
Yapılışı:
Maş fasulyesini yıkayıp,1 gece suda bekletin. Ertesi gün tencereye fasulyeleri 3 parmak geçecek kadar ,su koyun. Ara ara fasulyeleri kontrol edip,pişirin. Pişen fasulyeyi makarna süzgeçine koyup,bol suda yıkayın. Kırmızı lahanayı, ince kıyın. 1 tatlı kaşığı tuzla ,ovun. Geniş bir kaseye kırmızı lahana+ maş fasulyesi + temizlenen narların yarısını koyun. Bu arada limonları sıkıp,bardakla ölçün.Örneğin 2 parmak limon suyu olduysa, 2 parmak zeytinyağ koyun.İçine tuzunu da ekleyip, karıştırın. Kasedeki maş salatasına ekleyip, karıştırın. Servis yapacağınız tabağa salatayı geçirin,üzerine kalan narları da serpip,afiyetle yiyin. |
| |