Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.07.2015, 04:25   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kış Bahçesi Nasıl Düzenlenir?

Kış Bahçesi Nasıl Düzenlenir?


Bahçeler... Sıcacık yaz aylarında çoğu zaman kaçıp kaçıp sığınılan bir liman vesilesi adeta... Yaz akşamlarının o ılık serinliğinde yapılan bahçe sohbetlerinin damaklarda kalan tadı, mevsim mevsim, şehir şehir asırlarca dolanır durur... Peki ya kış havası asilliğindeki bir kış bahçesinde oturmuş muydunuz daha önce? Soğuk gökyüzünün altında içinizi ısıtacak bir bahçeye ne derdiniz? Eğer bu kış bahçesi fikri sizi de heyecanlandırdıysa yüzünüze şimdiden gülücükler dolsun çünkü şimdi okuyacaklarınız bir kış bahçesinin nasıl olabileceği yönünde:

Kendi fikirlerimizi öne sürmeden önce ev ve bahçe ürünleri tasarlayan mağaza ve şirketlerin tasarımlarını incelemekte fayda var. Ahşaptan, cama, camdan muşambaya kadar birçok kış bahçesi sistemi ve tasarımına bu mağazalar sayesinde erişebilirsiniz.

Eğer nostalji seviyorsanız, tercihiniz kesinlikle ahşap bahçelerden yana olmalı. Bahçe boyutunuza göre seçeceğiniz bu ahşap bahçe seçeneğiyle bahçelere adeta bir nostalji havası katabilirsiniz.

Ahşap bahçenizin içerisine kondurduğunuz bir minik gramofon ve plak bahçenizin havasına farklı bir büyü, farklı bir buğu getirecektir.

Eğer plak size geçmişten kalma geliyor ise de, bahçenizde bir radyo yahut müzik çalar bulundurma fikrini düşünebilirsiniz.

Gönlünüz daha modern ve günümüze daha uygun tasarımlardan yanaysa da günümüz şartlarına daha uygun, daha gösterişli tasarımlardan olan baştan aşağı camekân tasarımları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Şayet evinizde bahçe olanağınız yok ise de, hemen hayallerinizi söndürmeyin. Çünkü bu bahçe tasarımlarını terasınıza hatta balkonunuza bile kurdurmanız mümkün olacaktır.

Soğuk havalarda da bu bahçeye kaçabilme fırsatı içinse de içeriye minik bir ısıtıcı koymak kâfi olacaktır.

Bahçenizin içerisine bir yemek masası koyabileceğiniz gibi uzun ve büyükçe bir salıncak yahut hamak koymak da güzel bir fikir olabilir.

Bahçe, sizin için bir kitap okuma alanı olacaksa da, bahçe içerisinde minik bir kitaplık şahane duracaktır.

Hatta biraz daha ileriye gidilecek olursa, bahçe içerisine mini bir televizyon koyma fikri bile düşünülebilir. Her ne kadar bahçenin üstü kapalı da olsa, gökyüzü altında film izlemek şahane olacaktır.

Tüm bu fikirlerin yanı sıra kendi fikirlerinizle ve hayallerinizin eserleriyle oluşturacağınız, kışın asilliğine yakışacak bir kış bahçesi derlemenin tadı mütemadiyen bambaşka olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla