Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.07.2015, 06:12   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Sirke Egzamaya İyi Gelir mi?

Sirke Egzamaya İyi Gelir mi?


Egzama insanlar arasında yaygın olarak gözlenen bir cilt hastalığıdır. Kızarıklık, kaşıntı gibi yaşam kalitesini negatif yönde etkileyen belirtileri bulunmaktadır. Bu yüzden en kısa sürede bu hastalığın tedavisine başlanması gerekmektedir. Egzama tedavisi için birçok yöntem uygulanmaktadır. Unutulmaması gerekenlerden bir tanesi de sirkedir. Sirkenin egzama tedavisine iyi geldiği, özellikle kaşıntıyı oldukça azalttığı bilinmektedir.

Yapısal özelliklerinden dolayı sirke egzama ile savaşı ve cilt üzerinde yayılmasına engel olur. Ayrıca kaşıntıyı ve cildin daha fazla zarar görmesinin önüne geçer. Fakat egzamaya iyi gelmesi seçilecek olan sirke oldukça önemlidir. En etkilisi olarak organik olmak şartıyla elma sirkesi tavsiye edilmektedir. Elma sirkesi diğer sirkelere göre egzama karşısında daha etkili olmaktadır. Kuvvetli antioksidan özellikler gösteren elma sirkesi vücudun bağışıklık seviyesini yükseltmesi ile bilinmektedir. Egzama tedavisi karşısında hem tüketilerek hem de cilt üzerine uygulayarak kullanmak mümkündür.

Egzama karşısında sirke nasıl kullanılır?

İlk kullanım şekli olarak su ile karışım yapılabilmektedir. Cilddi hassas olan 1/3 oranında, olmayanlar ise sirkeyi yarı yarıya su ile karıştırabilirler. Daha sonrasında bir pamuk yardımı ile egzamanın etki ettiği bölgelere sürmek yeterli olacaktır.

Egzamanın şiddetini arttırdığı ya da vücut üzerinde fazlaca yayıldığı zamanlar yapılması gereken küveti su ile doldurup 2 bardak kadar üzerine elma sirkesi dökmektir. Su sıcak olmamalıdır. Olabildiğince ılık seviyelerde ayarlanması önemlidir. Çünkü sıcak su egzamanın kaşıntısını ve cilt üzerindeki zararlarını arttıran bir faktördür. Buna dikkat edilmesi gerekir. Elma sirkesine ek olarak daha iyi bir karışım elde edebilmek için çeyrek su bardağı kadar ayçiçek yağı da eklenmesi tavsiye edilmektedir. Böylelikle küvette belli bir süre yatıp egzamaya çare bulmak mümkündür.

Son olarak organik elma sirkesi içmek de egzamaya iyi gelmektedir. Bunun için bir bardak suya bir ya da iki kaşık elma sirkesi eklenmesi yeterli olacaktır. Yemeklerden önce tüketilmesi gerekmektedir. Eğer tadı ağır gelirse su miktarını arttırmak ya da karışımı bal ile tatlandırmak tavsiye edilmektedir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla