Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2015, 03:33   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ayakkabı Numarası Nasıl Bulunur?

Ayakkabı Numarası Nasıl Bulunur?


Satın alınacak ayakkabıda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ayakkabı numarasıdır. Ayakkabı numarası genel olarak ayakkabının büyüklüğünün bir ölçüsüdür. Ayakkabı numarası, uluslararasında kabul edilen bazı ölçüm standartlarına göre belirlenir. Türkiye’de kullanılan ayakkabı numaraları Avrupa’da kullanılanlarla aynıdır. Bu yöntem Fransız menşeili olup, “Paris nokta sistemi” olarak adlandırılmaktadır. Bunun yanında Amerika, Kanada, İngiltere, Avusturya ve Yeni Zelanda kendilerine özgü olan ölçüm sistemlerini kullanılırlar. Japonya ise ayakkabı ölçüsü olarak uzunluk ölçüsü olan santimetreyi kullanmaktadır.

Ayakkabı ölçüsü belirlenirken temel olarak 3 nokta dikkate alınabilir. Bunlar, ayakkabı iç boşluğu, ayak tarak genişliği ve ayak uzunluğudur. Üreticiler için en kullanışlı ölçü belirleme yöntemi ise ayak uzunluğunun dikkate alınmasıdır. Ancak kişiye özel üretilen ayakkabılarda kişinin her iki ayağının da ölçüleri ayrıntılı olarak alınarak, bu ölçülere uygun ayakkabı üretimi yapılır. Bu yöntem pahalı bir yöntem olduğu için günümüzde çok tercih edilmemektedir.

Günümüzde internet üzerinden yapılan ayakkabı alışverişlerinin sayısı oldukça fazladır. Bu alışverişlerde en çok yaşanan problemlerden birisi ayakkabının ayağa uymamasıdır. Bu durumun engellenmesi için öncelikle ayak numarası en doğru şekilde belirlenmeli ve satıcının ürün numarası ve kalıbı ile ilgili uyarıları göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü aynı numara değerine sahip olmasına rağmen ayakkabı üretiminde kullanılan kalıpların farklı olması, farklı ayakkabılar arasında aynı numaralar arasında uyumsuzluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Peki, ayakkabı numarası doğru olarak nasıl belirlenir?

Ayakkabı Numarası Nasıl Bulunur?

Ayakkabı numarasını doğru olarak tespit etmek aslında zor değildir. Bunun için beyaz bir a4 kağıdı, bir cetvel ve kalem kullanmak yeterlidir. Ayak numaralarının belirlenmesi için a4 kağıdı öncelikle kısa kenarı duvara dayanacak şekilde duvara dayanmalıdır. Ardından numarası belirlenmek istenen ayak ile topuk kısmı duvara temas edecek şekilde kağıda basılmalıdır. Kağıda basan ayağın en uç kısmından duvara paralel bir çizgi çizilmeli ve başparmak ucu bu çizgi üzerinde işaretlenmelidir. Diğer taraftan topuğun bastığı kısım da kağıt üzerine işaretlenmelidir. Daha sonra da ayak kağıt üzerinden kaldırılmalı ve topuk ile başparmak arasındaki mesafe ölçülmelidir. Bu mesafe ayakkabı numarasının hesaplanmasına temel oluşturur.

Bayan Ayak Ölçülerinin Ayakkabı Numarası Karşılıkları

♥ 22,8 cm 35 numara
♥ 23,1 cm 35,5 numara
♥ 23,5 cm 36 numara
♥ 23,8 cm 37 numara
♥ 24,1 cm 37,7 numara
♥ 24,5 cm 38 numara
♥ 24,8 cm 38,5 numara
♥ 25,1 cm 39 numara
♥ 25,4 cm 40 numara
♥ 25,7 cm 4,5 numara
♥ 26 cm 41 numara
♥ 26,7 cm 42 numara
♥ 27,6 cm 42,2 numara

Erkek Ayak Ölçülerinin Ayakkabı Numarası Karşılıkları

♥ 24,1 cm 38,5 numara
♥ 24,4 cm 39 numara
♥ 24,8 cm 40 numara
♥ 25,4 cm 40,5 numara
♥ 25,7 cm 41 numara
♥ 26 cm 42 numara
♥ 26,7 cm 42,5 numara
♥ 27,9 cm 44,5 numara
♥ 28,6 cm 46 numara

Ayakkabı ölçüsünün belirlenmesi için sürgülü ölçü araçları da kullanılmaktadır. Ayak ölçüsünün en doğru şekilde belirlenebilmesi için kişinin ağırlığını her iki ayağına da eşit şekilde vererek dikilmesi ve ölçümü mümkün olduğunca akşam saatlerinde yapması gerekir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla