Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2015, 04:15   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Saç Kırığına Ne İyi Gelir?

Saç Kırığına Ne İyi Gelir?


Düzensiz beslenme, saç boyaları, şekillendiriciler ve çevresel etmenler, saçların yapısını bozarak kırılmalara yol açar. Kırık saç uçlarını sağlıklı bir hale getirmek için kesim tek çözüm olsa da düzenli bakım yapılmadığı sürece kırık saç uçları tekrarlayan bir sorun olarak karşımıza çıkar. Yıkama, kurutma, şekillendirme gibi temel bakımlara özen göstermek ve bakım maskeleriyle saçı desteklemek, kırık saç sorunundan kurtulmanıza yardımcı olur.

Saç Kırıkları Nasıl Önlenir?

Saç tipine uygun ürünler kullanmak, yoğun kimyasal içeren kozmetiklerden kaçınmak saç sağlığını destekler. Saç ve saç derisi ile uyumlu ürünler, nem dengesinin korumasına yardımcı olur ve kırık oluşumunu azaltır.

Saç kırıklarının büyük bir bölümü tarama, kurutma ve şekillendirme gibi işlemler sonrasında oluşur. Saçları kuruyken taramak saç tellerine ciddi şekilde zarar verir. Islak saç, kuru saça göre çok daha esnektir.

Saçı kurularken yumuşak havluları tercih etmek, saç köklerine ve tellerine zarar verecek sert hareketlerden kaçınmak kırıkları azaltır.

Fön makinesi, düzleştirici ve maşa gibi ısı içeren uygulamalar saç tellerinize zarar verir. Saç kırıklarını önlemek için ısıl işlemleri çok sık uygulamamaya dikkat edin. Saç tellerindeki zararı en aza indirgemek için ısıl işlem öncesi kullanılan saç bakım ürünlerini deneyin.

Boya gibi kimyasal işlemler saçın nem dengesini yitirmesine yol açar. Kuruyan saç daha kırılgan hale gelir. Çok sık renk değişikliğinden kaçınmak, saç telinin yapısına uygun şekilde boya bekleme süresini iyi ayarlamak saça verilen zararı azaltmanıza yardımcı olur. Boyalı saçlar için renk koruyucu krem ve şampuanları kullanmak, boyama sıklığını azaltır.

Saç kırıkları için doğal bakım nasıl yapılır?

Nem dengesini kaybetmiş ve yıpranmış saçlar için doğanın gücünden faydalanabilirsiniz. Birçok doğal yağ, saç bakımı için yoğun nemlendirme özelliğine sahiptir. Çeşitli yağlardan hazırlayacağınız saç serumları ile sertleşmiş ve parlaklığını yitirmiş saçlarınıza sağlık kazandırabilir, hasarlı saç uçlarını iyileştirebilirsiniz.

Kırılma Karşıtı Yoğun Saç Bakım Serumu

♥ 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
♥ 1 tatlı kaşığı badem yağı
♥ 1 tatlı kaşığı jojoba yağı
♥ 1 tatlı kaşığı susam yağı
♥ 1 tatlı kaşığı hint yağı
♥ 1 tatlı kaşığı narçiçeği yağı

Uygulama:
  • Tüm yağları cam bir şişenin içine alıp, hızlıca sallayarak karıştırın.
  • Şampuanlanmış ve durulanmış saçın fazla suyunu bir havlu yardımıyla nazikçe alın.
  • Saç köklerinden itibaren saçın tamamına, serumu masaj yaparak yedirin.
  • Saçınızı bir bone ya da streç film ile sarın.
  • Tercihen bir gece öncesinde uygulama yapın.
  • Ertesi sabah yumuşak ve doğal bir şampuanla saçlarınızı yıkayıp, soğuk su ile durulayın.
  • Gözle görülür sonuçlar almak için haftada bir kez, 2 ay boyunca düzenli olarak uygulayın.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla