Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2015, 05:35   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Cilt Bakımına Kaç Yaşında Başlanır?

Cilt Bakımına Kaç Yaşında Başlanır?


Cildi pek çok faktör yaşlandırmaktadır. Gerek çevresel veya genetik faktörler gerekse yetersiz beslenme, stres, yoğun yaşam temposu derken daha pek çok sebep cildin yaşlanmasına neden olacaktır. Fakat bazı faktörlerin daha yoğun yaşanması doğal olarak cildin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde hasar görmesine yol açacaktır. Bu sebepten olsa gerek cildin doğal bakım kürleri veya bir nevi estetik müdahaleler ile genç ve sağlıklı görülmeye ihtiyacı olacaktır. Burada özellikle merak edilen konu ise bu cilt bakımlarına hangi yaşta nasıl başlanması gerektiği hakkındadır.

Cilt bakımı aslında bebeklikten itibaren başlanılması gereken bir süreçtir. Fakat bu bir takım yaşlanma karşıtı kremler veya gençleştirici losyonlar kullanmak demek değildir. Bebeklikten itibaren başlayacak olan cilt bakımı kullanılan ürünlerde dikkatli olmayı gerektirir. Örneğin bebekken sabun kullanılmamalıdır, çünkü cildin kurumasına neden olacak ve tahriş edecektir. Bebek cildine isilik olmaması için krem veya pudra sürülmesi de bir cilt bakımıdır. Bu demektir ki insanın doğumundan başlayan süreçle birlikte her zaman cilt temizliğine önem verilmeli ve nem dengesi korunmalıdır. Böylece uzun süre genç ve sağlıklı bir cilt elde edilebilecektir.

Asıl olarak cilt bakım kürlerine başlama yaşı ise kızlarda adet dönemiyle birlikte başlaması makul olarak kabul edilir. Yaşlanma 25 ile 30 yaşında başlayacağından kadınların 15 yaşlarından itibaren bu durumu geciktirebilmek için cilt bakımına ultra önem vermesi gerekecektir. Özellikle çok genç yaşlarda evde pratik bir şekilde yapılabilen ekstra doğal ürünlerin kullanılması uzun süren genç bir cilt için önemlidir. Bunun yanında sigaradan uzak durmak, dengeli beslenmek, stresten olabildiğince kaçınmak gibi önem arz eden konulara da dikkat etmek bu genç cildin korunumu açısından oldukça önemli olacaktır. İlerleyen yaşlar ile birlikte yaşlanma karşıtı olarak bilinen göz ve dudak çevresi kremlerinin daha sıklıkla kullanılması önerilir.

Dipnot: Cildin sağlıklı yapısının korunması için bol bol meyve tüketilmesi gerekir. Buda cilt için her yaşta doğal bir bakım sağlayacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla