Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.07.2015, 04:38   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Saç Dipleri Nasıl Güçlenir?

Saç Dipleri Nasıl Güçlenir?


Güçlü olmayan saç kökleri saçların dökülmesine neden olmaktadır. Saç diplerinin güçsüz olmasının birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerden birkaçı sigara içmek, sağlıksız beslenmek, alkol tüketmek ve hormon bozukluklarıdır. Dökülen saç her zaman daha sağlıksız ve daha bakımsız görünür. Evde uygulayabileceğiniz bakımlarla saç diplerinizi güçlendirebilirsiniz.

Peki saç dipleri nasıl güçler? Nasıl bir saç bakımı uygulamak gerekir?

♥ Saç diplerinizi güçlendirmek için vitaminlerden yararlanabilirsiniz. Özellikler B kompleks vitaminleri saçlar için oldukça yararlıdır. Saç diplerini besleyerek saçın hızlı uzamasını ve dökülmemesini sağlar. Ayrıca saçınızı daha yumuşak yapar.

♥ B vitaminleri kadar C ve E vitaminleri de saç diplerini güçlendirmede oldukça etkilidir. C ve E vitamini saç köklerindeki kan dolaşımını hızlandırarak saç diplerini güçlendirir.
Saç diplerinizin güçlü olması için saçlarınızı sık sık yıkamamanız gerekmektedir. Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için hafta 3 kere saç yıkamak yeterlidir. Saç her gün yıkandığında saç diplerinde saçı koruyan tabaka ortadan kalkar ve saç dipleri güçsüzleşir.

♥ Saç diplerini güçlendirmek için seçtiğiniz saç fırçası da oldukça önem taşımaktadır. Güçlü saç diplerine sahip olmak için kullandığınız fırçanın kıl fırça olması gerekmektedir.

♥ Yüksek ısı saç diplerinin en büyük düşmanlarından birisidir. Güçlü saçlara sahip olmak için saçın kendi kendine kuruması gerekmektedir. Mümkün olduğunca fön makinesi, düzleştirici ve maşa gibi saç şekillendiricileri kullanmayın.

♥ Saç diplerini güçlendirmenin en kolay yollarından birisi dengeli ve sağlıklı beslenmedir. Her gün koyu yapraklı sebzelerden birisini mutlaka tüketin. Fındık, fıstık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlardan mutlaka toplamda bir avuç olacak şekilde tüketin. Protein açısından zengin ve saç için oldukça yararlı olan yumurtayı her gün mutlaka bir tane tüketin.

♥ Şampuanı ne kadar çok kullanırsam saçlarım o kadar temizlenir, daha güçlü olur gibi bir düşünceye kapılmayın. Fazla şampuan kullanımı saçın kurumasına neden olur. Kuru saç dipleri güçsüz olur.

♥ Saç diplerini besleyerek güçlendirek doğal bitkisel yağları düzenli olarak kullanmaya dikkat edin. Bu yağların başında badem yağı, jojoba yağı ve zeytinyağı gelmektedir. Bu yağlar besleyici olduğundan saç diplerini güçlendirmektedir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla