Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.07.2015, 11:47   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Eski Mobilya Nasıl Boyanır?

Eski Mobilya Nasıl Boyanır?


Mobilyaların renginden sıkılmış, boyaları dökülmüş ya da eskimiş oldukları için onları değiştirmek isteriz. Bu ister masa, sandalye, sehpa olsun ister gardrop, komodin, şifonyer olsun fark etmez. Özellikle ahşap mobilyalar yıl olarak eskiseler de bakıldıkları zaman çok uzun süreler kullanılabilirler. Bu nedenle eski mobilyalardan kurtulmak yerine boyayarak tekrar kullanmak, hem maddi açıdan hem dekorasyon değişikliği açısından kullanıcıyı memnun edecektir. Peki eski mobilya nasıl boyanır.

Malzemeler

♥ Büyükçe bir naylon ya da gazete
♥ Zımpara
♥ Ahşap dolgusu (isteğe bağlı)
♥ Spatula
♥ Astar boyası (isteğe bağlı)
♥ Yağlı boya
♥ Tiner
♥ Fırça

BOYAMA YAPILIŞI

İlk önce boyama yapılacak yer hazırlanmalı. Bahçede, sokakta dahi yapıyorsanız çalışma alanının zeminini büyük naylonlarla ya da gazete kağıtlarıyla kaplamanızda fayda vardır.

Bu işlemin ardından mobilyayı boyamaya hazırlayın. Üzerinde eski vida, çivi, raptiye vb. nesneler var ise bunları tek tek sökün. Ya da mobilya da kol, kilit, ferforje nesne varsa bunları da çıkartın. Boyama işleminde bu nesneler zorluk çıkartacaktır.

Bu nesnelerin çıkarıldığı yerlerde hasarlar kalacaktır. Bu aşamada bunlardan kurtulmalısınız. Ahşap dolgusu bu delikleri, hasarlı yerleri kapatın. Not: Bazen ayarı kaçırıp fazla dolgu sürülebilir. O zaman spatula yardımıyla fazla gelen dolguyu kazıyın.

Daha sonra el zımparası ile mobilyanın tamamını zımparalayın. Eski mobilyaların boyanmasının kalıcı olmasındaki püf noktalardan biridir. Uzun sürebilir. Ama sabır ve özenle bu işlem gerçekleştirilmelidir. Zımparalama, mobilyada eskimiş boya, cila, vernik varsa bunlardan kurtulup boya için pürüzsüz bir ortam hazırlar.

Zımparalamanın ardın mobilya üzerinde vernik, cila, boya parçaları kalmış olabilir. Nemli bir bez ile silerek bunlardan kurtulun.

Mobilya üzerindeki tüm etkenleri zımparalayıp nötr bir hava verdikten sonra sıra astar çekme işlemine gelmiştir. Astar atılmayabilir. Fakat sürülen boyanın uzun süreler gitmesini istiyorsanız astar atmanızda fayda vardır. Bir fırça yardımıyla, normal boya yapar gibi mobilyaya astarı atın.

Astar mobilya üzerinde kuruduktan sonra sıra boyama işlemine gelmiştir. Seçtiğiniz renk yağlı boyayı astar attığınız gibi fırça ile boyayın. Not: Çok az tiner atıp boyayı biraz sulandırın

Kuruduktan sonra çıkardığınız aparat var ise hepsini tek tek takın. Mobilya yeni haliyle kullanıma hazırdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla