Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.07.2015, 03:32   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kuru Saç Uçları Nasıl Nemlendirilir?

Kuru Saç Uçları Nasıl Nemlendirilir?


Saç uçlarınız kuru ve kırılgan bir yapıya genetik olarak sahip olabileceği gibi, çok sık boyanması, saçların fazlaca kimyasal işlemlerden geçirilmesi ya da aşırı güneşe maruz kalmak nedeniyle de olabilir. Bunu önlemek ve oluşan kuruluğu gidermek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunların neler olduğu konusu aşağıda yer almaktadır.

Kuru Saç Uçları Nasıl Nemlendirilir?

Saçlarınızı yıkarken ve kurularken nazikçe hareket edin. Saç uçlarını suyu akıtmak için sertçe sıkmayın. Bu saç uçlarının hem kurumasına hem de kırılmasına neden olacaktır.

Saçlarınızı aşırı sıcak su kullanarak yıkamayın.

Saçlarınızı yıkarken fazla şampuan kullanmayın. Bu saç derisinin doğal dengesinin bozulmasına ve saçların kurumasına neden olur. Saçlarınızı kremlerken saç uçlarına hafifçe masaj yaparak yedirin. Bu şekilde birkaç dakika beklemesini sağlayıp,daha sonra ılık suyla durulayın.

Düzenli olarak saç bakım maskeleri kullanmak saçların ve uç kısımlarının nemli kalmasını sağlayacaktır. Özellikle boyalı saçlarda haftada 2 gün doğal içerikli bu maskeleri uygulayın.

Mayonez ile saç uçlarına masaj yapın. Bunun için temiz ve nemli saçlarınıza bir yemek kaşığı kadar mayonezi yedirerek sürün. Bunu yaparken ev yapımı doğal mayonezi tercih ederseniz katkısız olduğu için hem daha sağlıklı olacak hem de daha çok faydasını görebileceksiniz. Yaklaşık yarım saat başınıza bir bone sararak saçlarınızda bekletin. Yumurta ve yağ karışımı saçlarınıza hem gerekli vitamini sağlayacak hem de nemlenmesini kolaylaştıracaktır. Süre sonunda saçlarınızı şampuanla yıkayıp, kremledikten sonra durulayın.

Bir adet muzu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp temiz ve kuru saç uçlarına masaj yaparak sürün.Yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra şampuanla yıkayıp, karışımın saçtan iyice akmasını sağlayın.

Yaklaşık 2 yemek kaşığı hakiki zeytinyağını hafifçe ısıttıktan sonra ılık olarak saç uçlarına sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra saçlarınızı her zamanki gibi yıkayıp,durulayın. Bu işlemi sık sık yaparsanız saç uçlarınız beslenecek ve zamanla kurumaya bağlı uçlardaki sertliğin azaldığını hissedeceksiniz.

Son olarak saçlarınızı hiçbir zaman ıslakken fırçalamayın. Saçlar ıslakken uzayp esnemeye çok müsait hale geldiği için bu işlem saçların uçlarının incelip kırılarak kurumasına neden olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla