Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.07.2015, 04:34   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Parlak Yüz İçin Maske Nasıl Yapılır?

Parlak Yüz İçin Maske Nasıl Yapılır?


Hemen hemen herkes için zaman içinde oluşabilecek kırışıklıklar dert olacaktır. Bu kırışıklıklara dur demek, daha genç ve parlak bir cilde sahip olmak için evde uygulanabilecek hesaplı ve bir o kadar pratik formüller mümkündür. Böylece daha parlak, canlı, pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olunacaktır. Peki, parlak yüz için maske nasıl yapılır?

Salatalık Maskesi

Parlak ve gergin bir cildin formülü salatalıktır. Hazırlanışında salatalık rendelenir ve üzerine bir yemek kaşığı kadar süt ilave edilerek karıştırılır. Karışım süzülür ve altından akarak süzülen su yüze sürülür. Bu şekilde 3 saat bekletilir ve ardından ılık bir su ile arındırılır. Sonrasında bir nemlendiriciyle yüz yumuşatılır.

Yoğurt Maskesi

Daha beyaz ve parlayan bir cilt için yoğurdun da önemli bir katkısı olmaktadır. 1 yemek kaşığı kadar yoğurdun üzerinde birkaç damla limon suyu ilave edilir. Ardından iyice karıştırılarak yüze sürülür. 20 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır. Daha sonra ılık suyla yıkanarak durulanır ve bir nemlendiriciyle cilt yumuşatılır. Haftada 2 kere yapılması önerilir.

Maya Maskesi

Yaş maya da cildin parlaklık ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Bir adet yaş mayaya 3 tatlı kaşığı kadar süt ilave edilerek jölemsi bir kıvama getirilir. Ardından cilde bir krem gibi uygulanır. 20 dakika kadar bekletilerek mayanın kuruması sağlanır. Yumuşak uçlu bir fırçayla hafifçe sürtülerek çıkarılır. Peeling etkisi de gösterecek olan bu maskenin haftada 1 uygulanmasıyla birlikte daha canlı bir cilt elde edilecektir.

Bal Maskesi

Mucizevi faydalarıyla meşhur olan bal cilt yüzeyinde de inanılmaz olumlu etkilere sahiptir. 1 tatlı kaşığı kadar bala birkaç damla limon suyu ilave edilerek yüze sürülür ve kuruması beklenir. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır ve nemlendiriciyle cilt yumuşatılır. Pürüzsüz ve ferah bir cilt elde edilecektir.

Dipnot: Her gün cildin sirke ve gül suyu ile temizlenmesi de cildin daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. 1 yemek kaşığı kadar sirkenin içine birkaç damla gül suyu ilave edilir ve pamuk vasıtasıyla cilde sürülür. Yarım saat sonra ise ılık su ile yıkanır. Parlak ve kusursuz bir cilde kavuşulacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla