Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.07.2015, 04:42   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Akupunktur Zayıflatır Mı?

Akupunktur Zayıflatır Mı?


Günümüzde birçok kimse fazla kilolarından şikayet etmektedir. Bunlardan kurtulmak için de çeşitli yollar aranmaktadır. Çünkü fazla kiloları ortadan kaldırmak demek daha genç, daha fit ve daha sağlıklı olmak anlamına gelmektedir. Kilo seviyesi normal düzeye çekilerek yaşam kalitesini arttırmak da mümkündür. Hal böyle olunca da insanlar şu yöntem zayıflatır mı, bunu uygulasam kilo verir miyim diye sık sık düşünmektedir. Akupunktur da merak edilen yöntemlerin ilk sıralarında gelmektedir. Kullanıcılarının sayısı artmakta olan akupunktur zayıflama işlemlerine yardımcı olmaktadır. Hatta bu yöntemin en önemli özelliği hem kilo verdirmeye yardımcı olmakta hem de kilo verildikten sonra tekrardan kilo alınmamasını sağlamaktır. Bu yüzden zayıflamak isteyen kişilerin bu yöntemi de uygulamaları faydalı olmaktadır.

Öncelikli olarak bilinmesi gereken akupunktur tedavisi acısız bir yöntemdir. Herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez. Hatta iğneden korkan kişiler için lazer akupunktur ya da iğnesiz akupunktur gibi seçenekler de bulunmaktadır. Bu yöntemi uygulamak isteyen kişiler herhangi bir akupunktur tedavi şeklini seçebilirler.

Akupunktur genel olarak bakıldığında kişilerin iştahlarını kesme özelliği göstermektedir. Gün içerisinde sıkça yaşanan abur cubur ya da tatlı yeme isteği akupunktur ile ortadan kalkmaktadır. Üstelik uzun süreli tokluk hissi de kilo verme işlemlerine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra akupunktur tedavisi ile kişide meydana gelebilecek olan halsizlik ve bitkinlik problemlerinin önüne geçilir. Böylelikle kişiler kendilerini gün içerisinde daha iyi hissederler. Akupunkturun bir başka faydası da uygulanan kişide metabolizmayı düzene sokmasıdır. Böylelikle daha sağlıklı bir yaşam fırsatını sunmaktadır. Kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra kilo verildikten sonra da faydalı olmaktadır.

İnsanların kilo verme konusundaki en büyük endişesi tekrardan verilen kiloları almaktır. Fakat akupunktur bu konuda da yardımcıdır. Belli aralıklar ile akupunktur uygulanarak yeni kilo seviyesine uyum sağlamak kolaydır. Normal bir bireyin akupunktur ile bir ay içerisinde yaklaşık olarak 5-6 kilo vermesi söz konusudur. Yani vücut ağırlığının yaklaşık olarak %7'si akupunktur ile bir ay içerisinde sağlıklı bir şekilde verilebilmektedir. Bu faydalarından dolayı zayıflamak isteyen kişilerin uygulayabileceği yöntemler arasında yer almaktadır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla