Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.07.2015, 12:34   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
star Dolaşmış Saç Nasıl Açılır?

Dolaşmış Saç Nasıl Açılır?

Keşke saç bakımı sadece şampuanlamaktan ve taramaktan ibaret olsaydı. Ama maalesef kırılmalar, saçın kuruması, aşırı yağlanması ve zaman zaman herkesin başına gelen saçın dolaşması gibi problemlere oldukça sık rastlanmakta. Kıvırcık saçlı olanlar dolaşmış saçla daha çok karşılaşırken düzenli bakım yapılmayan her saçta bu sorun görülebilir. Dolaşmayı engellemek için saçlarınızı nemlendirmeli, doğal yağ seviyesini korumasını sağlamalı ve dolaşan bölgeleri açarken kırılmaları engellemek için sakin olmalısınız.
Şimdi dolaşmış saç nasıl açılır hakkında bilgilere geçelim. Duştan sonra saçlarınızı yumuşatmak için bakım kremi sürün. Kemin dipten uçlara kadar iyice yayıldığından emin olun ve 1 dakika kadar bekleyin. Bol suyla bakım kremini durulayın ve saçlarınızı havluyla kurulayın.
Fazla büyük olmayan tutamlar halinde saçlarınızı bölümlere ayırın ve tokayla tutturun. Piyasada dolaşıklık açıcı saç spreyleri bulunmakta ancak bu tip spreyleri her kozmetikçide bulmak mümkün olmuyor. Eğer böyle bir sprey bulabilirsiniz işiniz daha kolay. Bulamadıysanız da sorun değil, aşağıdaki adımları takip edin.

Büyük düğümler için kalın dişli bir tarak kullanın. Acele etmeyin ve saçlarınızı mümkün olduğunca az zorlamaya çalışın. Büyük düğümleri açtıktan sonra saçlarınızı fırçalayarak daha küçük düğümlerden kurutulabilirsiniz.
Dolaşmış saçları açarken dikkat etmeniz gereken saçların nemli ve yumuşak olması. Kuru saçları fırçayla açmaya çalışırsanız daha fazla zarar verirsiniz. Saçların daha sonra dolaşmasını engellemek için haftada en az bir kez nemlendirici bir saç bakım maskesi yapın.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla