Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 04:15   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Nasıl Entelektüel Olunur?

Nasıl Entelektüel Olunur?


Entelektüellik zengin bir aileye doğmuş olmak ve şömine başında yıllanmış şarap yudumlamak ile ilgili bir durum değildir. Entelektüel tavır, özgüven, dünyevilik ve şartlar ne olursa olsun takındığınız zarafet ile ilgili bir durumdur. Ailenizin ait olduğu sınıfı değiştiremeseniz de, kesinlikle kendi davranışlarınızı değiştirebilirsiniz.

Kendinize güvenin: Entelektüelliğin bel kemiği özgüvendir. Sessiz bir özgüven insanlarda bıraktığınız sofistike izlenimi arttırırken, güvensizlik ya da kibir bu yolda ilerlemenize engel olacaktır. Omuzlarınızı indirin, dik durun ve dünyada payınıza düşen her ne olursa olsun, onu sarsılmaz özgüveniniz ile kucaklayın.

Kendinizi Eğitin: Sofistike insanlar hayatta ince şeylerin kıymetini bilerek çok çeşitli hobilere ve ilgi alanlarına sahip olurlar. İlgi alanlarınızı belirledikten sonra, üzerine konuştuğunuz şeyi gerçekten bilmeniz hayati önem taşır. Ücretsiz platformlardan online dersler alabilirsiniz. İlgi duyduğunuz alanlarda kendinizi eğitmek yalnızca daha enteresan ve cana yakın bir insan olmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda başkalarıyla konuşurken kendinizden daha emin olmanıza da yardımcı olur.

İtibarınızdan Ödün Vermeyin: Kıyafetleriniz anlık bir iletişim yoludur. Giysileriniz, insanlar sizi gördüğünde onlara kim olduğunuz hakkında fazlaca bilgi verir. Görünüşünüzü ihmal ederek entelektüel olmanız imkansızdır. Öncelikle, kişisel temizliğinizden asla ödün vermeyerek başlayabilirsiniz. Uzun bir süre kullanabileceğiniz, klasik ve kaliteli kıyafetlere yatırım yapın. Tırnaklarınız, eksik düğmeleriniz ve aksesuarlarınız gibi detaylara özen gösterin.

Mükemmel Bir Ahlaka Sahip Olun: Ne yaparsanız yapın, entelektüellik yolculuğunuzu mükemmel bir ahlaka sahip olmadan tamamlamanız imkansızdır. Nereye giderseniz gidin, ahlakınız insanlar üzerinde her daim sofistike bir izlenim bırakacaktır. Asla, lütfen ve teşekkür ederim demenin önemini yadsımayın. Konuşmadan önce her zaman düşünün ve her ne şart altında olursa olsun nezaketinizi koruyun.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla