Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 05:38   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Bahçeye Çardak Nasıl Yapılır?

Bahçeye Çardak Nasıl Yapılır?


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte serin mekan arayışları da arttı. Eğer bir bahçeniz varsa bahçeye yapılacak olan geniş bir çardak sizin gün boyu yapacağınız aktivitelerinizi yapmaya olanak sağlarken aynı zamanda serin bir ortam sağlar. Evinizin yada apartmanınızın bahçesine yapılacak olan çardak hem dekorasyon olarak kullanılabilirken hem de keyifli zamanların geçeçeği bir ortam olarak kullanılabilir. Çardaklar ortalama olarak 6-7 kişiliktir. Çardak yapmaya karar verdiyseniz 10.000 lira gibi bir parayı gözden çıkarmalısınız. Eğer çardak yapacaksanız yapım aşamalarını ve püf noktalarını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Çardak yapmaya başlamadan önce nasıl bir çardak istediğinizin şemasını ve planını bir kağıda çizmelisiniz. Çizim tamamlandıktan sonra iskeleti için kullanılacak malzemelerin temini ve tayini yapılmalıdır. Öneri olarak çam ağacı ve metal iskelet kullanırsanız daha dayanıklı bir çardak yaparsınız.

Gerekli planlar ve malzemeler temin edildikten sonra ilk olarak çardak kurulacak zemini belirleyin ve ayakların geleceği alana 10 santimetre kalınlığında düzgün bir beton dökün.

Çardağın çatısı için kiremit kullanmak daha akılcı ve sağlam bir yöntem olur. Aynı zamanda çatının yalıtımı da güzel olur ve yağmurlu havalarda da çardakta zaman geçirebilirsiniz. Eğer kiremit için yeterli bütçe yoksa daha ucuz yalıtım malzemeleriyle de yalıtım yapabilirsiniz.

Çardak yapmak için dikkatli hesaplamalar ve iyi ustalık gerekmektedir. Çardağın sağlam ve simetrik olması gerekmektedir.

Çardağın yapım aşamalarına geçtiğinizde ilk olarak belirli alanlara çardağın ayaklarını sabitleyin ve sağlam olmasına özen gösterin.

Daha sonra ayakları birbirine bağlayan tahtaları gerekli uzunlukta ve kalınlıkta kestikten sonra yerlerine yerleştirin ve yine saplam olmasına dikkat edin.

İskelet kısmının yarısı biten çardağın çatısını yapmak için kenarlardan çardağın tam ortasında birleşecek şekilde tahtalar uzatın ve bu tahtaları da yaklaşık 40-50 santimetre yüksekliğe kaldırın ve burada iyice sabitleyin. Çatının sabit olması için çatı aşamasında ger bir tahtayı iyice sabitlemek gerekmektedir.
İskelet kısmı biten çardağı zevkinize göre süsleyin ve hemen ardından son olarak oturma alanlarına geçin.

Oturma alanlarını yapmak için isterseniz çardağa sabit isterseniz bank tarzında uygun tahtaları keserek yapabilirsiniz.

Oturma alanlarını yaptıktan sonra çardak hazırdır daha uzun ömürlü olması için vernik ve boya kullanabilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla