Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 05:41   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Evde Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?


Renk renk, çeşit çeşit çiçekler evlerimizi süslemekte, evlerimize renk katmaktadır. Bazı çiçekler güneşi, suyu severken bazıları ise güneşi ve suyu sevmemektedir. Eğer evinizde çiçek yetiştirmek istiyorsanız bu gibi ayrımları bilmeniz gerekmektedir. Çünkü her çiçeğin bakım şartı birbirinden farklıdır ve çiçekler yanlış bakıldığında kolayca ölebilmektedir. Evde yetiştirilen belli başlı çiçeklerin nasıl bakıldığını bilmek gerekmektedir.

Peki evde çiçek bakımı nasıl yapılır?

Evde sıkça yetiştirilen çiçeklerden birisidir orkideler. İyi bakıldığında çok hoş görüntüye kavuşan orkideler belli miktarda hava ve ışığa ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden orkidenin yetiştiği yer karanlık olmamalıdır. Özellikle yaz aylarında güneşin direkt ışıklarınıza maruz kalmamalıdır. Orkideyi haftada bir kez sulamak yeterlidir. Bir kaptaki suyun yarısını dökün ve 2 saat sonra diğer yarısını dökerek orkidenizi sulayın.

Birçok evin olmazsa olmazlarındandır renk renk menekşeler. Menekşeler ışığa oldukça fazla ihtiyacı olan çiçeklerdir. Ancak güneş ışığı direkt almamaları gerekmektedir. Menekşeler suyu severler. Bu yüzden haftada en az 2 kez olacak şekilde sulanmaları gerekmektedir. Menekşeleri sularken çiçek ve yapraklarına su değdirmemeye dikkat etmelisiniz.

Evinde daha büyük ve yeşil çiçek yetiştirmek isteyenler areka çiçeğini yetiştirirler. Areka sürekli yeşil kalır. Kış aylarında soğuğu sevmezler. Bu yüzden oda sıcaklığında tutulmaları gerekmektedir. Güneş ışığını doğrudan istemezler. Haftada bir kez sulanmaları yeterlidir. Güneş gören kısımları eğileceğinden zaman zaman saksı döndürülmelidir.

Benjamin çiçeği evde yetiştirilen bir diğer yeşil çiçektir. Hoş görüntüsüyle birçok kişinin evinde yetiştirdiği bir çiçektir. Benjamin çiçeği diğer ışıklardanda beslenir. Bu nedenle doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Her mevsimde oda sıcaklığında yetişmelidir. Güneş alan kısımlar eğilmektedir. Bu yüzden çiçeği çevirmelisiniz. Haftada bir kez sulanması yeterli olacaktır.

Antoryum çiçeği kırmızı çiçekleri ve yeşil yapraklarıyla evde sıkça tercih edilmektedir. Bakımı oldukça basit bir çiçektir. Kuruyan çiçek ve yaprakları kesilmeli, güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. 2 haftada bir sulanması yeterlidir.

Atatürk çiçeğide doğrudan gelmeyen güneş ışınlarını seven bir çiçektir. Hergün 6 saat güneş ışığı alması gerekmektedir. Çiçek evdeki soba ya da kaloriferden uzak tutulması gerekmektedir. Toprak kurudukça sulanması gerekmektedir. Atatürk çiçeği nemi seven bir çiçektir.


Konu Papatya tarafından (18.08.2015 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir.
DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla