Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 19:10   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sarı Burma Baklava Yapılışı

Sarı Burma Baklava Yapılışı



Sarı Burma İçin Gerekli Malzemeler

1 su bardağı dolusu kadar tereyağ
Yarım su bardağı dolusu ayçicek yağı
500 gr’lık bir paket baklava yufkası
2 su bardağı kırılmış ceviz ve fındık
600 gr toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı

Yufka ile zahmetsiz bir şekilde çok güzel bir baklava olacak sarı burmamızın ilk olarak şerbetini hazırlayalım.Toz şekeri ve suyumuzu tencereye koyalım toz şeker eriyene kadar kadar şerbeti kaynatalım.Şerbetimiz kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkalım ve soğuması için bir kenara bırakalım.Tereyağımızı eritelim hazır olarak aldığımız baklava yufkasını tezgaha serelim birer yemek kaşığı yufkamızın üzerine tereyağ süreli yufkamızın geniş kalan kısmına ceviz içi çekilmiş toz halinde olan cevizlerden koyalım oklava ile fazla sıkı olmadan saralım.Oklavanın her iki tarafından yavaş bir şekilde içe doğru bastırılır büzme şekli vereceğiz baklavamıza daha sonra oklava baklavadan çıkartılır.Tepsiye dizilir ve fırında 160 derecede kızarana kadar baklavalar pişirelim.Sonra soğumuş olan baklava şerbetimiz den dökelim şerbetinin çekmesi için 1-2 saat bekletelim afiyet olsun.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla