Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.07.2015, 09:11   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Horlama Çocuklarda Gelişimini Nasıl Etkiler?

Horlama Çocuklarda Gelişimini Nasıl Etkiler?


Horlamak çocuklarda zararsız görülebilir, hatta bazen sevimli. Ne yazık ki, horlama gençler arasında ciddi sonuçlar doğurabilir. Aslında, çocuklarda kronik horlama, asla normal değildir. Amerikan Pediatri Akademisi, horlama görülen çocuklar için tarama ve sonrasında da bir uyku uzmanıyla işbirliği öneriyor. Çünkü horlama aslında çocukların davranışlarını ve büyümesini etkileyebiliyor.

Uyku apnesi ve yavaş dalga uykunun rolü
Horlama, tek başına oluşmayabilir. Bunun yerine, obstrüktif uyku apnesi ile ilişkili olabilir. Bu durumda, üst solunum yolu, uyku sırasında, kısmen ya da tamamen, çöker. Çocuklar için, alerji, bademcik, adenoid genişleme veya obezite gibi birden fazla sebebi vardır: Saatte birden fazla hava yolu çökmesinin anormal olduğu düşünülmektedir. Apne sorunu, normal nefes alımını düzenlemek için sık sık uyanmaya sebep olabilir ve bu parçalanma başka sorunlara yol açar.

Gecenin ilk üçte birinde, yavaş dalga uykusu hakimdir. Bu süreçte büyüme hormonu salgılanır ve uykunun bölünmesi hormon salınımını engeller.

Çocuğunuzun, genlerinde yazılı önceden belirlenmiş bir büyüme potansiyeli vardır ve bu yalnızca uygun koşullarda elde edilebilir. Malnütrisyon oluşursa (kötü beslenirse), tam potansiyele ulaşılamaz. Benzer şekilde, uyku apnesi de normal büyümeye engel olabilir. Optimal uyku miktarı ve kalitesi normal gelişim için şarttır.

Tedavi, uyku apnesi olan çocuklarda büyümeyi geliştirir
Neyse ki, uyku apnesi tedavisi, çocuklarda oldukça etkili olabilir ve potansiyel CPAP tedavisinin ömür boyu ihtiyacını engeller. Alerji tedavisi, ortodontik tedavi, myo fonksiyonel terapi ve tonsillektomi uzmanların seçebileceği tedavi yöntemlerindendir. Tedavi gören çocuklar uyku apnesinin yaratabileceği büyüme sorunlarından bertaraf olur.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla