Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.07.2015, 12:11   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Klimanın zararları ve faydaları nelerdir

Klimanın zararları ve faydaları nelerdir

Klimanın Zararları Nelerdir, Klimanın Zaraları Varmıdır, Klimanın Zararları, Klimanın Faydaları, Klimanın Faydaları Nelerdir






Klimanın Zararları

Bunu günümüzde herkes bilir, belirli zamanlarda klimadan çıkan soğuk ya da sıcak havanın olumsuz etkilerini herkes anlayabilir. Şimdi de bizim bilmediğimiz yada dikkat etmediğimiz bazı etkileri görelim:
  • Klimaların yanlış ve dikkatsiz kullanımı sonucu bağışıklık sistemini zayıflattığını, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarının yanında alerjik reaksiyonlara da yol açtığı bir gerçektir.
  • Sıcak veya soğuk havanın direk insanla teması yanlış yaptığımız ya da dikkat etmediğimiz önemli bir sorundur. Doğru olması gereken cihazdan çıkan havanın yansıyıp yani duvardan gelmesidir.
  • En son klimanızı ne zaman temizlediniz? Ne zaman bozulursa tamirci ya da servis çağırdığımızda değil mi? Yapılan bu yanlışın sonucunu hem maddi ve manevi olarak bizler ödüyoruz. Klimayı temizlemek için bu işte ehil olmamıza gerek yok. Çünkü klimalarımızı en az ayda bir defa filtrelerini temizlememiz gerekir. Bizler bunu ihmal ettiğimiz için cihazın içinde biriken bakteri ve mikroplar direk bizimle temasa geçer buda insanlar üzerinde ateşli hastalıklara ve baş ağrılarını sebep olmaktadır.
Klimanın Faydaları

Şimdi o kadar kötü etkisi olan teknolojik eletin faydası da var mı diyeceksiniz. Her zaman olduğu gibi teknolojinin faydalı taraflarını bilmemiz önemli gibi görünse de zararlı taraflarını da dikkate almak zorundayız.
  • Klimanın faydaları yok gibi olsa da doğru kullanımda ciddi faydaları olmaktadır. Özellikle yaşlılara, kalp, şeker ve astım rahatsızlığı olanlara doktor tarafından önerilen bir durumdur. Klimalar ortamdaki hava sıcaklığını ve ortamdaki bağıl nem oranını ayarladığı için önerilmektedir.
  • Bizler daha çok konfor için kullanmak üzere evlerde, iş yerlerimizde, araçlarda vs. kullanıyoruz çünkü rahat ve temiz kullanması kolay ve anında çözüm sağlıyor.
  • Aslında bu birazda bizim elimizde olan şey yani doğru kullanırsak faydalı yanlış kullanırsak da zararlı olmaktadır.
  • Biraz bakım ve temizleme klimamızın daha verimli ve temiz çalışmasına olanak sağlayacaktır emin olun

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla