Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.07.2015, 08:56   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kuvars Taşı Nasıl Kullanılır?

Kuvars Taşı Nasıl Kullanılır?


Kuvars taşı, çok eski zamanlardan bu yana pek çok alanda (tedavi, teknoloji vb.) kullanılan, oksijen ve silikonun birleşmesiyle meydana gelen doğal bir taştır.

Kuvars Taşının Faydaları

Farklı çeşitleri bulunan kuvars taşı, genel olarak tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Yatıştırıcı, duyguları dengeleyici bir özelliği olan kuvars, beyni uyarır ve negatif enerjileri pozitif yani olumlu, iyi enerjilere çevirmesiyle bilinir.

Özellikle halsizlik, mutsuzluk, yorgunluk gibi sorunlar için etkili olan bu taş, farklı renkleri ile farklı sorunlara çare bulur. Örneğin; pembe kuvars bir diğer adıyla aşk taşı, sankinleştirici, yatıştırıcı etkisinin yanı sıra kısırlığa karşı olan olumlu etkileri için kullanılır. Dumanlı kuvars, bir diğer adıyla rüya taşı, mutszuluk, depresif ruh hali ve sinire karşı olumlu bir etki yaratır ve bu tip sorunları olan kişilerde kullanılır.

Kuvars taşı, her burç üzerinde etkisini gösteren bir taştır. Pozitif enerjisinin yanı sıra bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerden yayılan radyasyonu da engeller.

Kuvars Taşı Nasıl Kullanılır?

Sadece iyileştirici etkisi ile değil pek çok farklı duruma olan etkileri ve katkıları ile de kuvars çok kullanılan doğal bir taştır.

Saf kuvars bir diğer adıyla beyaz kum, cam imalatı için cam endüstrisinde kullanılmasının yanı sıra içerisindeki farklı ışınımlar sayesinde morötesi lambaların yapımında da kullanılır. Kuvars taşı, elektronik alanında kullanılan bir düzenek olan osilatör için de katkı sağlar.

Kuvars ani sıcaklık değişimlerinden kolay bir şekilde etkilenmez. Bu nedenle bu tip bir ürün yapılmak istendiğinde genellikle malzemeler arasında kuvars taşı da kullanılır. Kuvars ayrıca çakmaklarda kıvılcım yaratarak gazın yanmasını yani çakmağın alevlenmesini de sağlar. Bir başka kıvılcım sağlama işlemini motor üst kapağında yer alarak sağlayan kuvars, piston çarpmasından sonra yanmayı gerçekleştirerek hareketin oluşmasını sağlar. Kuvars taşı ayrıca diş macunu ve deterjan gibi kozmetik ürünlerin yapımında da kullanılmaktadır.

Sağlıktan teknolojiye, sanayiden günlük hayata pek çok alanda kullanılan kuvars taşı, çok yönlü bir mineral olarak faydalanmamıza olanak tanır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla