Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.07.2015, 11:24   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nasıl Kendinden Emin Konuşulur?

Nasıl Kendinden Emin Konuşulur?


İster iş amaçlı olsun ister sosyal yaşantınızda, kendinizden emin konuşmanız sizi bir adım öteye taşır. Güçlü konuşma teknikleri çalışmak için zaman ayırın ve genel anlamda kendinizden daha emin konuşun.

Uygun hızda konuşun. Çoğu zaman ortalama bir hızda konuşun fakat dramatik bir efekt vermek için yavaşlayın ve enerji ve heyecanı vurgulamak için ara sıra hızlanın.

Ses tonunuza dikkat edin. Düşük tonlar otoriteyi simgeler. Yüksek tonlu bir ses stres ve gerginlik belirtisidir. Ses tellerinizi rahatlatmak için derin nefes alın ve sesinizi bir ton düşürün.

Ciğerlerinizin altında yer alan diyafram kasınızı kullanarak nefes alın. Bu sayede sesinizi daha iyi kontrol edebilirsiniz ve sesinizin daha iyi bir tınısı olur.

Kelimeleri tane tane söyleyin. Kelimelerin sonlarını kısaltmayın ya da günlük konuşmalarda olduğu gibi kelimeleri birleştirmeyin. Dinleyicilere karşı kendini iyi ifade etmek, eğitim ve tecrübenin göstergesidir.

En az kelimeler kadar bilgi verebilen vücut dilinize de dikkat edin. Açık sözlülüğü ifade etmek için, avuç içi yukarı bakacak şekilde elinizi açın.

Dürüstlük ve hevesi ifade etmek için dinleyicilerle göz teması kurun.

Dik ve sağlam bir duruş sergileyin. Elinizi cebinize sokmayın ve gülümseyerek konuşun.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla