Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.07.2015, 10:04   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Amerika'da Nasıl Üniversite Okunur?

Amerika'da Nasıl Üniversite Okunur?


Amerikan üniversiteleri, dünyaca tanınan üniversiteler olduğu için burada verilen eğitim de dolayısıyla üst düzeyde olmaktadır. Bu üniversiteler geniş imkanlara sahip olup birçok yeniliğin de öncüsü olmaktadır.

Amerika'da üniversite eğitimine başlamak için ilk olarak çok iyi derecede İngilizce bilmek gerekmektedir. Bu nedenle adayların bir dil okuluna gitmesi çok faydalı olacaktır. Amerik'da eğitim alabilmek için TOEFL sınavını geçmek gerekmektedir. Bu sınavı geçebilmek için de dil kurslarında verilen eğitime katılmak gerekmektedir. Amerik'da bazı üniversiteler TOEFL sınavının yanında kendi dil eğitim programlarını da öğrencilerine uygulamaktadır. '' Fact Consultancy '' adı verilen programlarda üniversitelerin öğrencilere verdiği dil programları 7 ay süresince devam etmektedir. Bu programları geçen adaylar Amerika'da üniversite eğitimine başlayabilmektedir.

Amerika'da 2 yıllık üniversitelere kayıt yaptırarak da üniversite yaşamına başlanabilir. 2 yıllık devlet üniversitelerinin fiyatları 4 yıllık üniversitelere göre daha düşüktür. 2 yıllık üniversitelere başlandığında dil eğitimi de daha düşük maliyetlerle karşılanabilmektedir. Ayrıca 2 yıllık bölümlerde not ortalaması yüksek olan adaylar 4 yıllık üniversitelere geçebilmektedir. Normal şartlarda 4 yıllık bölümlere giremeyen öğrenciler 2 yıllık programlar sayesinde istediği 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Böylece dil eğitimi de düşük fiyatlarla karşılanmış olur.

2 yıllık bölümleri tercih etmeyen adaylar doğrudan 4 yıllık üniversitelere de kayıt yaptırabilmektedir. 4 yıllık üniversitelerin maliyeti 4.000 ile 9.000 bin dolar arasında farklılık göstermektedir.

Amerika'da isteyen herkes üniversite okuyabilmektedir. Belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Lise mezunu olmak şartıyla Amerikan üniversitelerine kayıt yaptırılabilir.

Amerikan üniversiteleri lise not ortalamasına göre öğrenci aldığı için adayların not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 olması gerekmektedir. Not ortalaması yüksek olan adaylar Amerika'nın seçkin üniversitelerine kayıt yaptırabilmektedir.

Amerikan üniversiteleri öğrenci alımında referans mektubu da istemektedir. Bu referans mektuplarının branş öğretmenlerinden alınması daha faydalı olacaktır. Amerika'daki üniversitelere iki dönemde başvuru yapılabilmektedir. Kış döneminde Amerika'ya gitmek isteyen öğrencilerin Eylül ayında, bahar döneminde eğitim almak isteyenlerin ise Kasım ayında başvuruda bulunması gerekmektedir.

Amerika'daki üniversiteler de Türkiye'deki üniversiteler gibi kredi sistemi ile çalışmaktadır. Krediler 4 senede tamamlanmaktadır. Tıp haricindeki bölümlerde 120-130 kredinin tamamlanması ile mezun olunabilmektedir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla