Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.07.2015, 10:23   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Açıköğretim Tercihleri Nasıl Yapılır?

Açıköğretim Tercihleri Nasıl Yapılır?


Açıköğretim, her yıl binlerce öğrencinin tercih ettiği bir eğitim sistemidir. Açıköğretimin birçok avantajı ve dezavantajı vardır. Bunun için tercihler dikkatli yapılmalıdır. Peki, açıköğretim tercihleri nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir?

Bir açıköğretim bölümü okumak için, üniversite sınavında 2 yıllıklarda 140, 4 yıllıklarda ise 180 puan alınması gereklidir. Ayrıca üniversite öğrencileri de 2.üniversite kapsamında bu bölümleri sınavsız tercih edebilir. Üniversitelerde olan birçok bölüm açıköğretimde de okunabilir. Açıköğretim tercihleri de normal üniversite tercihleri gibi olmalıdır. Öncelikle bölümler incelenmelidir. Okumak istediğiniz bir bölüm varsa bu tercihlerinizi etkileyebilir. Tüm bölümler incelendiktan sonra bazı bölümler elenmeli bazıları ise seçilmelidir. Seçtiğiniz bölümleri iyice incelemelisiniz.

Bölüm hakkındaki açıklamaları okumalısınız. Bu bölümün içeriği, kazandırdıkları ve iş olanakları ile ilgilidir. Bu aşamadan sonra bölümün ders programını incelemelisiniz. Bölümde sizden istenen yeterlilikleri karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Bölüm içeriği staj yapmayı da kapsayabilir. Eğer çalışıyorsanız bu durumları göz önünde bulundurmalısınız. Seçeceğiniz bölümü aileniz ile paylaşabilir onların da düşüncesini alabilirsiniz. Açıköğretim belirli zamanlarda sınavları olan eğitimin kitaplar ve online olarak sağlandığı bir sistemdir. Eğitim alacağınız süre boyunca çalışmalarınız bu sistem üzerinden devam edecektir. Bölümünüzü seçerken eğitim sonrası iş olanaklarını da değerlendirmelisiniz. Daha ayrıntılı bilgi için eğitim kurumlarından rehberlik desteği alabilirsiniz. Kafanızda soru işareti kalmaz ise bölüm tercihinizi yaparak açıköğretimde dilediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.

Her sene tercih zamanları ÖSYM'nin internet sitesinde program kontenjanları açıklanır. İkinci üniversite tercihinde bulunacaklar kontenjansız yerleşebilir. Fakat ilk üniversitesi olacaklar için YGS tavan puanından baraja doğru sıralama yapılır. Bunun için alabileceğiniz en yüksek puanı almalısınız. ÖSYM'nin sitesinden Anadolu, İstanbul, Atatürk üniversiteleri için tercihlerinizi yapabilir ve sonuçları da buradan öğrenebilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla