Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.07.2015, 09:48   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ders Çalışmak İçin Kendinizi Nasıl Motive Edersiniz?

Ders Çalışmak İçin Kendinizi Nasıl Motive Edersiniz?


Ders çalışmak en sıkıcı ve dünyevi işlerden biri olabilir. Aslında çalışmak insanın en basit düşüncesi olan zevk almaya tam ters bir iştir. Ders yapmak tüm zevk veren aktiviteler listesine ucundan da olsa girmektedir. Fakat siz bu basit güdünüze karşı koyarak kendinize bazı ufak fakat önemli gerçekleri hatırlatabilirsiniz. Okumaya devam edin.

Malzemeler

Çaba
Odaklanma
Hayal Gücü

Talimatlar

Kendinize Bir Sebebi Hatırlatın – Hayatınızdaki hedefler nelerdir? Kendinizi 5,10 hatta 20 yıl sonra nerede görüyorsunuz? Şuanda ders çalışmaya ayırdığınız zaman ile gelecekteki hayallerinizi gerçeğe çevirebilirsiniz. Bir diploma, özel bir yetenek yada bir çeşit kişisel gelişim için bile uğraşıyor olsanız derslerinize çalışmak şuanda nerede olduğunuz ve ileride nerede olacağınız arasında bir köprü kurmak gibidir.

Bilginin Güç Olduğunu Anlayın – İyi eğitimli bir insan güçlü bir insandır. Bilgiye paha biçilemez. İyi eğitimli ve bilgili insan etrafındaki Dünya’yı daha iyi anlayan ve yöneten insandır. Oturup her çalıştığınızda ne kadar bilgi ve yetenek kazanacağınızı düşünün.

Başarı İçin Kendinize Meydan Okuyun - Kendinize meydan okuyup yolunuzun üzerinde duran gerçek yada hayal ürünü olan engellerinizi aşmak için bir hedef belirleyin. Kişisel başarılar ve görevini yerine getirme hissi mükemmel şeylerdir. Kendinize ders çalışmak gibi kişisel başarıların yolunu açan aktiviteleri yapmak için izin verin.

Karar Verin – Ortalama bir sonuç ve mükemmel bir sonuç arasında genellikle sadece efor farkı vardır. Ortalama bir insan yad a öğrenci mi olmak istiyorsunuz yoksa yükseklerden mi uçmak istiyorsunuz? Kendinizi yapacak gibi hissetmeseniz bile zorlayıp ders çalışmaya oturmanız bile başlı başına bir başarıdır. Bu fikirden yürümeye başlayın.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla