Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Açık Öğretim (https://www.forumaski.com/acik-ogretim/)
-   -   Adalet Önlisans Programı Hakkında Genel Bilgiler (https://www.forumaski.com/acik-ogretim/100084-adalet-onlisans-programi-hakkinda-genel-bilgiler.html)

Jineps 29.03.2014 21:56

Adalet Önlisans Programı Hakkında Genel Bilgiler
 
Adalet Önlisans Programı Hakkında Genel Bilgiler


AÖF, aöf, Adalet Önlisans Programı Hakkında Genel Bilgiler, Açıköğretim programları, Açıköğretim
önlisans adalet bölümü, adalet bölümü, aöf adalet önlisans, açıköğretim adalet, adalet önlisans dersleri, aöf adalet bölümü, açıköğretim adalet bölümü

Amaçlar
Adalet Önlisans Programı; hukukun temel kavramlarına ve hukuk metodolojisine ilişkin temel kavramlardan hareketle yalın hukuk sorunlarını çözebilen, demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukukun üstünlüğü gibi vazgeçilmez ilkeleri benimsemiş, hukuk mesleğinin gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışın bilincinde, yaşam boyu ve kendi kendine öğrenme becerisini kazanmış adalet yardımcı hizmet personeli yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kimler Kayıt Yaptırabilir?
YGS sınavında herhangi bir türde 140 ve üzeri puan alan öğrenciler Adalet Önlisans Programı’na başvuru yapabilirler. Bunun yanında herhangi bir örgün yüksek öğretim programında kayıtlı öğrenciler ve mezunlar da Adalet Önlisans programına sınavsız olarak girme olanağına sahiptirler.

Adalet Önlisans Programına özgü başvuru koşulları bulunmamaktadır.

Adalet Önlisans Programına adalet ve zabıt kâtipliği konusunda eğitim veren mesleki ve teknik orta öğretim kurumlardan mezun öğrenciler sınavsız yerleştirilebilmektedir.

Adalet Önlisans Programı Batı Avrupa ve Azerbaycan Programları dahilinde bulunmamaktadır.

Özel Koşullar
Adalet Önllisans Programı’na kayıt yaptırmak isteyen kişilerde herhangi bir özel koşul aranmamaktadır.

Kontenjan
Adalet Önlisans Programı açısından herhangi bir kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.

Mezuniyet Sonrası
Adalet Önlisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler, “Adalet Önlisans Diploması” alırlar.

Adalet Önlisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler Açık Öğretim Fakültesinin İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerine ve Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.

Adalet Önlisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler Açık Öğretim Fakültesinin İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerine dikey geçişleri sınavsız mümkün iken, Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapabilmeleri için Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

İş Olanakları
Program mezunlarının esas olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde nitelikli adalet yardımcı hizmet personeli olarak istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. Bunun dışında mezunların her türlü kurumda yardımcı hizmet personeli olarak çalıştırılabilmeleri de olanaklıdır.

Staj, Uygulama vb. Faaliyetler
Adalet Önlisans Programı kapsamında, öğrencilerin herhangi bir staj faaliyetinde bulunmaları gerekmemektedir. Program kapsamında Ulusal Yargı Ağı Projesi’ne (UYAP) ilişkin bir ders bulunmakta ve bu ders kapsamında öğrencilere UYAP kullanımı detaylı olarak anlatılmaktadır. Öğrencilerin UYAP dersi kapsamında uygulamalar yapabilmeleri için Adalet Bakanlığı ile gerekli protokoller imzalanmıştır.

Kişisel Gelişim ve Kariyer Olanakları
Program mezunları, zabıt katipliği için Adalet Komisyonlarınca yapılacak yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutulmaktadırlar. Bu sınavlara girecek olan kişilerin, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında belli puanları almış olmaları gerekmektedir. Bu nedenle, mezunların bu sınava hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

Zabıt katipliği sınavına girebilmenin bir başka koşulu da, en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmaktır. Adayların meslek liselerinde okutulan ve Bakanlıkça tüm komisyonlara gönderilmiş olan daktilografi ders kitabından seçilip yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile (ilgilinin tercihine göre F ya da Q klavye kullanılabilecektir) üç dakikada yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan en az doksan kelime yazmaları gerekmektedir. Daktilo ve bilgisayar kullanımı konusunda program kapsamında özel bir uygulama eğitimi verilmemektedir. Bu nedenle öğrencilerin, öğrenim süreleri boyunca bu konuda bireysel olarak çalışmaları gerekmektedir.

Sınavlar
Program kapsamındaki her derste bir ara sınav ve dönem sonu sınavı uygulanacaktır. Sınavlar öğrencilerin bulunduğu illerde çoktan seçmeli test tekniği kullanılarak yapılacaktır.

Kaynak: Aöf


Saat: 19:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.