Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/101245-yeni-dogan-bebek-nasil-giydirilmeli.html)

Sezqin-X- 05.04.2014 23:02

Yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli
 

Yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli




Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir. İlk aylarda şapka eldiven ve çorap mutlaka giydirilmelidir.
Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından üşüyüp üşümediği göğüs veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur. Giysiler bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı. Bebeğin sıkıca kundaklanması bebeğin nefes almasını ve kalça ekleminin gelişmesini engelleyebilir. Emzirirken tutmayı kolaylaştırmak için bebeğin kolları örtülecek şekilde gevşekçe sarılabilir. Bebeğe her temas öncesi ellerin temiz olduğundan emin olunmalıdır.
Bebek için en uygun oda sıcaklığı

Bebek için en uygun ortam ısısı yeni doğan döneminde 24 derece ile 26 derece, sonraki dönemde 22-24 derece arasıdır. Bebekler 2-3 aylık olana kadar çevredeki ısı değişikliklerinden çabuk etkilenirler. Açık kapı ve pencerelerden hava akımı olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bebek sobaya ve kaloriferlere çok yakın yatırılmamalıdır. Odanın güneş alıyor olması, her gün en az 15 dakika havalandırılması gerekir. Bu işlemin hava kirliliğinin az olduğu saatte yapılması uygundur.


Saat: 14:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.