Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebeklere Alınması Gereken Kıyafetler Nelerdir? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/105595-bebeklere-alinmasi-gereken-kiyafetler-nelerdir.html)

Perii 25.04.2014 21:32

Bebeklere Alınması Gereken Kıyafetler Nelerdir?
 
Bebeklere Alınması Gereken Kıyafetler Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bebekler için en gerekli giysiler
Zıbın: Özellikle ilk aylarda en çok ihtiyaç duyulan pratik bir giysidir. Bebek odasının sıcak olduğu zamanlarda ve yaz aylarında kullanmak için kolay yıkanıp kurutulabilen, bebeği rahatsız etmeyen ince dokumalı kumaşlardan yapılmış, kısa kollu zıbınlar tercih edilmeli. Kış aylarında, bebek odasının ısısı düştüğünde ve özellikle bebeğin kilosu düşükse uzun kollu, merserize kumaştan zıbınlar kullanılmalı.

Fanila: Bebeği daraltmamak için geniş yakalı ve çıtçıtlı modeller seçilmeli. Yaz aylarında fanila yerine askılı atlet bluzlar da giydirilebilir.

Tulum: Patikli, kısa kollu ve bacaklı modelleri farklı amaçlarla kullanılır. Tulumlar yeterince bol olmalı, vücudu sıkmamalı. Patikli tulumlar serin ve soğuk havalar için uygundur. Boyun ve bacak arası ile ağ kısmı çıtçıtlıdır. Eldivenli tulumlar, bebeğin ellerini görüp tanımasını geciktireceği için tercih edilmemeli. Kısa kollu ve bacaksız tulumlar yaz aylarında kullanılır, kolay bez değiştirilen çıtçıtlı modeller daha kullanışlıdır.

Hırka: Sık dokunmuş hırkalar bebeğin oynarken elini ve parmaklarını incitmesini önler. Hırkanın yününün uzun tüylü olmamasına da dikkat edilmeli. Uzun kollu, geniş yakalı modeller tercih edilmeli.

Başlık: Bebeğin başını soğuktan ve sıcaktan korumak için dışarıda olduğu gibi zaman zaman iç mekanlarda da başlık kullanmak gerekebilir. Soğuk havalarda bebeği gezdirirken kafasında mutlaka yünlü, çeneden bağlamalı bir başlık bulundurun. Çok soğuk havalarda, bebek odası yeterince ısınmıyorsa odada da başlık takılabilir. Yazın ise güneşten korumak için ince ve açık renk kumaştan güneş başlıkları kullanılmalı.

Gecelik: Gecelik bebeklerin gece uykularını kolaylaştırdığı için tercih edilmeli. Özellikle yeni doğan ve ilk aylarındaki bebeklerde kullanılması faydalı olacaktır. Tamamen doğal malzemeden üretilmiş, uzun kollu, baştan kolay geçen geniş yakalı modeller seçilmeli.

Perii 15.08.2015 21:43

Cevap: Bebeklere Alınması Gereken Kıyafetler Nelerdir?
 
Her gün yeni bir bebek doğuyor günde 3 5 kere kıyafetleri değişiyorlar be :D

eXtreme 15.08.2015 21:49

Cevap: Bebeklere Alınması Gereken Kıyafetler Nelerdir?
 
Olsa da alsak :(666):

Bahar 15.08.2015 22:18

Cevap: Bebeklere Alınması Gereken Kıyafetler Nelerdir?
 
Son zamanlarda almaktan sıkıldım :T:


Saat: 23:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.