Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Yaz aylarının çocuklara olumsuz etkileri (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/112349-yaz-aylarinin-cocuklara-olumsuz-etkileri.html)

Perii 31.05.2014 12:38

Yaz aylarının çocuklara olumsuz etkileri
 
Yaz aylarının çocuklara olumsuz etkileri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Havaların ısınmasına paralel olarak çoğu insan da bahar ayları etkisini göstermeye başlamıştır. Peki bu durum çocuklara nasıl yansıyacaktır. Öncelikle polen kaynaklı rahatsızlıkların artarak devam edeceği düşünülmektedir. Bu gibi durumlardan çocuklarınızı korumanız için katkı maddesi bakımından arındırılmış besinler tüketmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bunlarında ötesinde ev içerisinde zaman geçirmesini engelleyerek az da olsa dışarıda oynamasına izin vermelisiniz.

Eğer bu aylarda sizlerde nezle gibi rahatsızlıklar yaşanması muhtemel ise çocuğunuzun yaşına paralel olarak maske takmanızda büyük bir fayda vardır.

Eğer çocuğunuz da nezle benzeri bir takım rahatsızlıklar gözlemliyorsanız bu sefer de ona gün içerisinde bolca vitamin tükettirmeniz oldukça faydalı olacaktır. Yarım saat güneş ışığına çıkartarak gezdirmenizde oldukça faydalı olacaktır.

Çocuklarınızı havaların ısınmasına paralel olarak giydirmeniz faydalı olacaktır. Aşırı terlemesi ve sıcak havadan rahatsız olması onu bunaltabilir.

Tüm alacağınız önlemlere rağmen çocuğunuzda bazı rahatsızlıkların oluşması söz konusu olabilir bu rahatsızlıklar için yapılması gerekenler ise:

-Öncelikle bu aylarda en sık karşılaşılan sorular virüsler ve polenlerdir. Bu etkenlere özellikle dikkat edilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

-Bahar aylarında çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar göstermiştir ki bahar ve nezle oranların da çok ciddi bir artış yaşanmaktadır. Bu virüslerin en önemlisi alerjik rinit olarak ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda nezle de çocuklarda en sık rastlanan rahatsızlıkların başında yer almaktadır.

-Sebepsiz ve bir anda başlayan öksürüklerden de şüphelenebilirsiniz. Bunun sebebi astıma bağlanabilir. Hemen sonrasında çocuklarda meydana gelecek ses kısıklığına karşılık da bir doktordan yardım istemeniz oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

-Çocuklarınız için bu ayda yapabileceğiniz en faydalı şey çocuğunuzu alışveriş merkezlerine değil de parka götürmek olacaktır.


Saat: 03:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.