Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuklarda Bronşit (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/118732-cocuklarda-bronsit.html)

Ottoman7 09.07.2014 13:04

Çocuklarda Bronşit
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bronşit



Bronşit temel olarak solunum yollarının iç kısmındaki zarın iltihaplanmasıdır. Yetişkinlerde daha yaygın olsa çocuklarda da görülebilir. “Akut” ve “kronik” olarak iki çeşidi vardır. Akut bronşite sebep olan, genellikle virüslerdir. Sigara dumanına, tozlu ortamlara maruz kalmak ve reflü de akut bronşite neden olabilir.

Bronşitten kaynaklı öksürükler 4 haftadan fazla sürerse, kronik bronşit ihtimali söz konusudur. Bronşit genellikle soğuk algınlığı ve gribin yaygın olduğu kış dönemlerinde görülür. Bağışıklık sistemi zayıf kişilerde büyük sorunlara yol açabilir.




Belirtileri nelerdir?

Hastalığın ilk safhalarında kuru ve ağrı veren öksürükler görülebilir. Balgam, hafif ateş, halsizlik bronşitin belirtileri arasında yer alır. Bronşit genelde grip, kızamık, boğmaca gibi hastalıklar sırasında gerçekleştiği için onların belirtileriyle benzerlik gösterebilir. Akut halindeyken tedavi uygulanmazsa kronik bronşite veya astıma dönüşebilir.





Anneler ne yapmalı?

Sigara dumanı ve toz, bronşitin en büyük tetikleyicileri olduğu için çocuğunuzun bulunduğu ortamlarda sigara içmemek son derece önemli. Basit bir öksürük olarak düşünmeden, akut halindeyken doktora başvurmanız doğru bir ilk adım olacaktır.
Hastalık sırasında istirahat gerekir. Çocuğunuzun bağışıklık sistemini sürekli güçlü tutmanız için C vitamini barındıran gıdaları tercih edebilirsiniz. Elbette iştahı kapalı olabilir, bu durumda beslenmesine daha kolay yutulabilir, sıvı gıdalarla devam etmeniz gerekebilir. Hızla rahatlamasını sağlamak için buhardan ve nem sağlayan makinelerden faydalanabilirsiniz. Fakat bu uygulamaların hastalığı tamamen ortadan kaldıramayacağını, anlık çözümler olduğunu ve mutlaka bir doktora başvurmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.


Saat: 20:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.