Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğuma Kitap Okumayı Nasıl Sevdiririm? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/119313-cocuguma-kitap-okumayi-nasil-sevdiririm.html)

Behice 11.07.2014 11:18

Çocuğuma Kitap Okumayı Nasıl Sevdiririm?
 
Çocuğuma Kitap Okumayı Nasıl Sevdiririm?

Çocuklarımız, bizim en değerli varlıklarımızdır. Onları her şeyden korumak isteriz, onların mutluluğu her zaman bizim mutluluğumuzdan önemlidir. Düşünen, üreten, kendisini doğru bir şekilde ifade eden özgüven sahibi bir bireyi yetiştirmek için ebeveynlere çok iş düşmektedir.

Çocuklarımızın sosyal tabanlı olması için onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Kitap okumak sadece çocuğun sosyal tabanlı olmasını sağlamaz, ayrıca çocuğun akademik alandaki başarısı artırır. Sağlıklı dil gelişimine yardımcı olur.

Kendine güvenerek kendisini kolaylıkla ifade edebilmesini sağlar. Peki, çocuğumuzun iyi bir okuyucu olması için ebeveyn olarak bize düşen görevler nelerdir?
İlk olarak çocuğa okuma sevgisi eğitimi ne zaman verilmedir sorusunu iyi cevaplamak gerekir. Kitap sevgisi çocuk okula gitmeden önce başlamalıdır. Günümüzde 0 yaşındaki çocukların seviyesine uygun kitaplar vardır. Bu yüzden ne kadar erken çocuğunuzu kitapla tanıştırırsanız o kadar iyi edersiniz.

Çocuğa kesinlikle yaşına uygun renkli ince kitapları vermelisiniz. Eğer yırtarlarsa kitabı kızmadan uyarmak en iyisi olacaktır. Önemli olan kitabı tanımasıdır.
Anne ve baba çocuk için en büyük rol modeldir. Anne ve babasını kitap okurken gören çocuk onlara öykünecek, o da görerek kitap sevgisini kazanacaktır. Bunun için çocuğunuzun yanında bol bol kitap okuyun. Evinizde özel bir kitap okuma köşeniz ve mümkünse kütüphaneniz olsun.

Kütüphaneniz kitap seçimi bakımından da çeşitli olsun. Yine çocuğunuzla gezmeye gittiğiniz zaman onunla kitapçıda zaman geçirin. Çocuğuna kitap okumayı sevdirmenin bir diğer yolu da odasına kuracağınız küçük bir kütüphanedir. Çocuğunuzun kütüphanesini oluştururken seçeceğiniz kitaplar oldukça önemlidir. Yanlış kitap seçimi çocuğun okuma alışkanlığını kaybetmesine neden olur.

Kitap seçerken dikkat etmeniz gereken özellikler şunlardır: Kesinlikle yaş grubuna kitap uygun olmalıdır, kitap yaşına uygun olarak bol resimli ve az yazılı olmalıdır, kitabın kapağı çocuğun ilgisini çekecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.

Kitap çocuğa doğru mesajı vermelidir.En önemli problemlerden birisi de günümüzde çocukların bilgisayar ve televizyon başında geçirdikleri vakitlerdir. Bunlar da bir düzene sokulmalı. Her gün çocuğa düzenli olarak kitap okunmalıdır. Bütün bu çabalarınızla çocuğunuz iyi bir okuyucu olacaktır.


Saat: 02:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.