Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bilgisayar oyunlarının çocukların gelişimdeki yeri (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/138001-bilgisayar-oyunlarinin-cocuklarin-gelisimdeki-yeri.html)

Jineps 09.11.2014 21:52

Bilgisayar oyunlarının çocukların gelişimdeki yeri
 
Bilgisayar oyunlarının çocukların gelişimdeki yeri


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bilgisayar oyunlarına olan ilgi hızla artmakta ve giderek tehlikeli boyutlara ulaştığı dikkat çekmektedir. Bilgisayar oyunları çocuğun dar bir mekana sıkışıp kalmasına neden olan bireysel bir oyundur. Çocuğu arkadaşlarından uzaklaştırmakla sosyal gelişimini olumsuz açıdan etkileyen bu oyunlaryaratıcılık yeteneklerinin gelişmesini de engellemektedir.

Dikkat algı göz-el koordinasyonu ve muhakeme gibi bazı zihinsel işlevlerin gelişimine yararları bulunmasına rağmen bilgisayar çocuğun gerçek anlamdaki oyun faaliyetlerini ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkiler. Fakat gelişim düzeyine uygun yoğunlukta yaşına uygun olarak seçeceğiniz oyunlarla sınırlı kullanıldığı taktirde olumlu etkilerini artırabiliriz.


Bir iletişim aracı olan televizyonun da eğlendirici ve öğretici nitelikleri vardır. Ancak televizyonun olumlu hizmetlerinin yanı sıra iyi değerlendirilmediği takdirde olumsuz sonuçları da olabilmektedir. Televizyon aile içi ve dışı toplumsal etkileşimi en alt düzeye indirdiğinden çocuğumuzun sosyal gelişimini olumsuz yönde etkiler. İlk çocukluk döneminden itibaren çocukların kendilerine model olarak seçtikleri televizyondaki dizi kahramanları çocuktaki saldırganlık dürtülerini harekete geçirebilir. Çocuğun televizyondan etkilenmesinde kişilik özellikleri ve yakın çevre faktörlerinin de rolü büyüktür. Ayrıca son zamanlardaki araştırmalar uzun süre televizyon seyretmenin dikkat eksikliğine yol açtığını ileri sürmektedir.

Sonuç olarak; çocuklarımızı bilgisayar ve televizyon yerine gelişim basamakları boyunca çocuğun hareketlerine düzen getiren zihinsel bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerine yardımcı olan hayal gücünü ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren oyuncaklara zaman ayırmaları konusunda yönlendirmeliyiz.

Mariachi 09.11.2014 22:05

Cevap: Bilgisayar oyunlarının çocukların gelişimdeki yeri
 
İyi yanları :
Total War - EU4 - HOİ3 tarzı oyunlar oynayan her insan klasik bi lise tarih öğretmenini tarihte ezer geçer. Bu oyunları oynarken yabancı dille kaynaşması ister istemez ingilizcesini orta seviyelere getirir. Eh bide bu oyunları oynarken oyunlarda ki atacağı adımlar, mantık, empatı vs. tarzı şeyler kişinin mentalini epey geliştirir.

İyi yanları çok fakat pc bağımlısı olmamayı becerebilmek gerekir buda aile büyüklerine kalıyor.


Saat: 22:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.