Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Doğumdan sonra işe dönen annelere 7 öneri‏ (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/138203-dogumdan-sonra-ise-donen-annelere-7-oneri.html)

Perii 10.11.2014 22:05

Doğumdan sonra işe dönen annelere 7 öneri‏
 
Doğumdan sonra işe dönen annelere 7 öneri‏

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bir bebek sahibi olduktan sonra tekrar işe dönmek çok zor olabilir. Bu muhteşem minik insan artık hayatınızda ve siz ona kimseye olmadığı kadar bağlısınız. Üstelik bir süredir birlikte vakit geçiriyorsunuz ve şimdi işe dönmek zorunda kaldığınız için ayrı kalacaksınız. Belki bunlar size yardımcı olabilir:


1. Mümkünse mesai saatlerinizi azaltmaya gidin
Eskisi kadar yoğun çalışmak yerine, daha az çalışın. Hatta eğer mümkünse mesai saatlerinizi ve günlerinizi azaltabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise tekrar işe dönemden önce bebeğinizden periyodik olarak ayrı vakit geçirmeyi denemeniz olacaktır.


2.Arayın ve sissiz nasıl idare ettiğini öğrenin
Eğer gün içinde ne yaptığına dair endişelenmekten çalışamıyor duruma geliyorsanız, arayıp sormaktan çekinmemelisiniz. Bunda yanlış anlaşılacak hiçbir şey yok. Onunla kim ilgileniyor olursa olsun hoşgörecektir çünkü siz bir annesiniz.


3. Onu iyi ellere emanet ettiğinizi hatırlayın
Bebeğinizi bir bakıcıya ya da annenize teslim etmiş olun, iyice düşünmeden karar vermiş olamazsınız. Öyleyse rahatlayın, siz yanında değilken de bebeğiniz gerekli ilgi ve sevgiyi görecektir.


4. Fotoğraflar
İşe dönmenin en eğlenceli yanlarından birisi iş arkadaşlarınıza bebeğinizin fotoğraflarını gösterebilmek olmalı. Fotoğraflarla birlikte paylaşacağınız anekdotlar moralinizi yüksek tutacaktır. Ayrıca özledikçe bakabilmek için birkaç resmi de çerçeveleyip masanıza koymayı unutmayın.


5. Onu çok yakında göreceğinizi hatırlayın
Sadece birkaç saat sonra yine yanında olabileceğinizi unutmayın. Eğer gerekli ise saatleri sayabilirsiniz, bunu kimse ayıplayamaz. Mesai saatleri bitince en sevdiğiniz varlık kollarınızın arasında size gülümsüyor olacak.


6. Öğle tatili
Eğer mümkünse, mesela iş yeriniz evinize yakın ya da bebeğinize bakan insan gönüllü ve getirebilecek gibi ise, öğle aralarında bebeğinizi görme şansı yakalayabilirsiniz. Elbette sürekli yapamasanız da fırsat bulduğunuzda böyle bir plan sayesinde birkaç öpücük ve sarılma günün geri kalanının geçmesini kolaylaştıracaktır.


7. Alışmak
Bebeğinizi özlemeniz elbette çok doğal. Bunda endişelenecek bir şey yok. Sadece mecbur olmasaydınız işe geri dönmeyeceğinizi hatırlayın ve zamanla çalışan bir anne olmaya alışacağınızı bilin. Bir süre sonra her şey rutine oturacaktır, hatta iş hayatınızın anneliğinizi dengelemesine sevinmeye bile başlayabilirsiniz.


Saat: 02:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.