Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Karanlıktan Korkan Çocuğunuz İçin Bunları Yapın (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/147756-karanliktan-korkan-cocugunuz-icin-bunlari-yapin.html)

Papatya 22.02.2015 00:26

Karanlıktan Korkan Çocuğunuz İçin Bunları Yapın
 
Karanlıktan Korkan Çocuğunuz İçin Bunları Yapın


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Çocuğunuz karanlıktan korkuyor ve bu nedenle çeşitli problemler yaşıyorsa, bu öneri ile onun karanlık korkusundan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Karanlık korkusu, birçok çocuk arasında yaygın bir fobidir. Genellikle çocuklar karanlığın içerisinde ona zarar vermek isteyen ''şeylerin'' olduğunu düşünerek kendilerini savunmasız hisseder ve karanlıktan korkarlar. Bu ''şeyler'' kimi zaman bir canavar, kimi zaman kötü bir insan ya da hiçbir biçimde tanımlanamayan varlıklardır.
Eğer sizin çocuğunuzun da karanlık fobisi varsa bu önerilerle onun karanlık fobisini hafiftebilir, hatta onun bu korkusundan kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz


Ona bir gece lambası alın

Bir gece lambasının sağlayacağı soluk aydınlıkla çocuğunuzun odası, onun korktuğu kadar zifiri karanlık ve korkunç olmayacaktır. Ona bir fener hediye edin ve kendisini korkutan bir şey olduğunda ışını açıp o yöne bakmasını sağlayın. Böylece korkulacak bir şey olamadığı görerek bu tarz bir güven problemlerinden kurtulacaktır.


Bir oyun oynayın
Onunla oyun oynayın ve amacınız ışıkları kapattığınız zaman da her şeyin aynı olduğunu ispatlamak üzerine olsun. Çocuğunuzla birlikte onun odasına gidin ve bir şeyin yerini değiştirmesini isteyin. Sonra ışığı kapayın ve tekrar açın. Yaptığı değişikliğin kaldığını görmesini sağlayın.


Odasının kapısını açık bırakın

Çocuklar ebeveynlerinden ayrı ve izole edilmiş hissettikleri için karanlıktan korkabilir. Odalarının kapısını açık bırakmayı deneyebilirsiniz, en azından onlar uykuya dalana kadar. Anne babasının konuşurken ya da televizyon izlerken seslerini duymak onları sakinleştirir ve daha rahat uykuya dalmalarını sağlar.

Neden korktuklarını bulun


Çocuğunuzun spesifik olarak korktuğu bir şey olabilir. Ona korkusuna dair sorular sormaktan çekinmeyin. Pencereye çarpan bir dal ya da karanlıkta korkunçlaşan bir oyuncak olabilir. Bunlar kolayca ortadan kaldırılabilecek uyarıcılardır.

Onunla araştırın

Çocuğunuzun elinden tutun ve onunla birlikte odasının korkunç köşelerini gezin. Ebeveynleri kendilerini ciddiye aldıklarında, çocuklar çok daha iyi ve güvende hisseder. Ortada korkulacak bir şey olmadığını beraber keşfedin.

Bir canavar spreyi yaratın

Bu çocuğunuzun da bayılacağı oldukça eğlenceli bir fikir. Kendisini rahatsız eden canavarları uzaklaştırmak için elinde böyle bir güç olması hoşuna gidecektir. Bir sprey şişenin içine su ve belki daha heyecan verici olması için biraz da sim katabilirsiniz. Korkularını oyuna çevirmek elinizde.

Güven sağlayın


Yorucu bir günün sonunda tek istediğiniz biraz dinlenmek olsa da çocuğunuz korkuyorsa ona güven sağlamak zorundasınız. Korkmak korkunç bir şeydir, 5 yaşında karanlıktan korkmak ya da 25 yaşında kalp kırıklığından korkmak…

Bu durumun geçeceğini düşünün. Sakin ve güven verici olmanız daha çabuk geçmesini sağlayacaktır.






Saat: 19:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.