Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   İnatçı Çocuğa Nasıl Davranmalı? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/159570-inatci-cocuga-nasil-davranmali.html)

Toprak 09.07.2015 15:26

İnatçı Çocuğa Nasıl Davranmalı?
 
İnatçı Çocuğa Nasıl Davranmalı?

Bebeklik dönemini atlatan çocuğunuz sizinle sürekli inatlaşıyor mu?Çocuklarda hareketlilik fiziksel gelişim için gereklidir. Ancak kendini koruyamayacak kadar küçük çocukla ilgilenmek her ebeveyni zor durumlarda bırakabilir. Çocuklarda hareketlilik fiziksel gelişim için gereklidir. Ancak kendini koruyamayacak kadar küçük çocukla ilgilenmek her ebeveyni zor durumlarda bırakabilir. 0-3 yaş arasında pekiştirilen tüm davranışlar derhal öğrenilmeli ve tekrar edilmelidir. Özellikle inatlaşarak birşeyi yaptırma davranışı peikiştirici davranıştır ve özellikle çatışma durumunda sık sık bu yola başvurular.

Çocuğuklarda bu dönemde atma, fırlatma davranışı da görülebilir. Keyif için başlayan bu davranış sık sık uyarı aldığında bu çocuk için iyice dikkat çeken bir duruma dönüşmüş olabilir. Bu noktada istenmeyen davranışı görmezden gelerek, istenilen davranışı tekrar etmektir. Birşeyi'yapma' demek o şeyi hep hatırlatır ve çocuğun daha çok yapmasına neden olur. Kendi başına oynayabilmesi için önce beraber oynamaya başlayıp sonrasında kısa sürelerle onu oyun ya da oyuncaklarla başbaşa bırakmak işe yarar. Başka çocuklarla oynamayı seviyorsa buna teşvik edilerek yetişkin desteği olmadan oyun oynamayı öğrenmesi sağlanabilir.

Çocukla inatlaşan tavır sürerse davranış problemlerinin sürmesi olağandır. Yaşa bağlı hareketliliğin, dürüt bozukluğunun zaman içinde düzelmesi beklenir. Yaşla birlikte sorun azalmıyorsa uzmanla görüşmekte yarar var.


Saat: 16:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.