Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğunuzla Sokak Oyunları (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/159574-cocugunuzla-sokak-oyunlari.html)

Toprak 09.07.2015 15:40

Çocuğunuzla Sokak Oyunları
 
Çocuğunuzla Sokak Oyunları.

Tatili evde geçiriyorsanız ve küçük bir çocuğunuz varsa TV karşısına oturtmak yerine eminiz parka, kafelere götürüyorsunuzdur. Size yoldan giderken bir kaç oyun önerimiz var. Bu örnekleri çoğaltmak sizin elinizde.

Dokunarak eğlenmek Nasıl oynanır?
Öğrenmeyi oyuna çevirmek siz annelerin elinde. Ne zaman dışarı çıksanız doğadaki değişimleri çocuğunuza gösterin. Bırakın ağaçlara tırmansın, çiçekleri koklasın ya da yeşilliklerde koşturup dursun. Doğadaki tüm detayları eğlenerek çocuğunuza açıklayabilirsiniz. Neden sever? Yeni şeyleri keşfetmek çocuğunuzun dokunma duyusunu geliştirir. Yürüyemeyecek kadar küçükse pusetinde gezdirerek doğayı ve nesneleri, oturduğu yerden ona tanıtabilirsiniz. Ne öğretir? Keşfetmek çocuklar için eşsiz bir duygu. Eminiz bir anne olarak çocuğunuzun keşfetmesine yardımcı olmak için her şeyi yapıyorsunuz. Gösterdiğiniz ilgi ve şefkatin yanı sıra farklı objeleri miniğinizle tanıştırmak, sağlıklı büyümesinde en etkili yöntemlerden biri. Kumsalda oyunlar oynamak, çimlerde yuvarlanıp doğayı öğrenmek, yapacağınız oyunlarla daha da güzelleşecek. Ne zaman oynamaya başlamalı? Bebeğiniz kendi kendine oturmaya başladığı zaman, dışarıda keşfetme turlarına çıkabilirsiniz.

Pusetle hız oyunu Nasıl oynanır?

Bu oyunda sizin biraz yorulmanız gerekecek. Parkta yürüyüşe çıktığınızda ara ara bebek arabasını hızlı sürün sonra da yavaşlatın. Neden sever? Tıpkı lunaparktaki hızlı trenlere binen çocuklar gibi bebekler de hızlı sürülen bir pusette gezinmeye bayılır. Hız ile birlikte yüzüne çarpan rüzgarla tanışan bebeğiniz ilk önce biraz şaşırsa da bu oyun giderek çok hoşuna gitmeye başlayacaktır. Hatta kıkır kıkır gülmelerine şahit olabilirsiniz. Ama dikkat edin gülme krizine girip kendinden geçmesin. Çok hızlı sürmeyeceğinizden de eminiz. Ne öğretir? Bebekler doğdukları ilk aylarda hız kavramından uzak yaşar. Ama büyüdükçe, yeni aktivitelerle hız kavramını bebeğinizle tanıştırırsınız. İşte bu oyun sayesinde bebeğiniz hızlı ve yavaş arasındaki farkı keşfeder. Ne zaman oynamaya başlamalı? 6 ay ve üstü bebeklerde bu zararsız oyunu deneyebilirsiniz.


Saat: 09:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.